Rk leotar1.jpg

U 11. kolu Premijer lige BiH RK „Leotar“ je na svom parketu izgubio od RK „Sloga“ iz Doboja 24:30 (13:15). Ovo je gostima bila deseta pobjeda iz toliko susreta, a Trebinjcima peti poraz, uz tri pobjede i jedan neriješeni susret.

Gosti su poveli sa 0:2, ali je domaćin izjednačio na 2:2. Od tada pa sve do desetog minuta gosti vode sa golom razlike, a domaćin ih stiže.

Od 10. minuta i rezultata 6:6 do 20. minuta Dobojlije prave seriju 0:5 tako da je na semaforu pisalo 6:11. Tada se povrijedio i najbolji igrač domaćina Tomić i svi su mislili da je ozbiljno, ali se nakon nekoliko minuta vratio na parket.

Do kraja prvog poluvremena Trebinjci polako smanjuju rezultati i iz brzog kontranapada u posljednjoj sekundi Parežanin postiže gol tako da se na odmor ide sa rezultatom 13:15.

Tokom drugog poluvremena gosti imaju prednost od šest golova razlike u 41. minutu 21:15. Domaćin smanjuje na četiri gola razlike, ali dalje ne mogu jer gosti ponovo povećavaju na šest golova i sa tom razlikom se završila utakmica 24:30.

Kod domaćina najefikasniji bio je Bukva sa 6 golova, a kod gostiju uz odlične Đurđevića i Perovića koji su postigli po 7 golova bio je i golman Bogdanović sa 15 odbrana.

Rk leotar2.jpg

Nakon utakmice trener Darko Tavrić čestitao je gostujućoj ekipi na izvanrednoj i korektnoj igri.

„Gosti su pokazali da su bolja,kvalitetnija i uigranija ekipa u ovom trenutku. Došli su i pokazali da nisu slučajno na prvom mjestu, a nama ostaje da dosta radimo i sa ovakvim pristupom ne možemo nikoga da pobijedimo“, rekao je Tavrić.

Narednu utakmicu Trebinjci će odigrati u srijedu i to zaostalu utakmicu 9. kola protiv RK „Sloga“ Gornji Vakuf-Uskoplje

RK „Leotar“: Savović, Veraja, Orbović, Parežanin 4, Milojević 2, Ninković 2, Omerović, Ratković 1, Grk 1, Abramović 2, Tomić 4, Inić 2, Ivanović, Bukva 6. Trener: Darko Tavrić.

RK „Sloga“: Bogdanović, Stojanović, Đurđević 7, Tulendić, Perović 7, V. Stanković 4, B. Stanković, Bubić 2, Dejanović, Zekić, Knežević, Kajumov 2, Černov 5, Iunin 3, Mišanović, Bajović. Trener: Mario Kelentrić.