Korona virus.jpg

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa izvršeno je testiranje .1045 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 417 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 224 muške i 193 ženske osobe, od kojih je 51 mlađe, 253 srednje i 113 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 104 osobe su iz Banjaluke, 60 iz Bijeljine, 18 iz Doboja, po 15 osoba je iz Prijedora i Trebinja, po 14 iz Zvornika, Laktaša i Prnjavora, po 12 osoba je iz Višegrada i Ugljevika, po deset iz Gradiške, Istočne Ilidže i Rogatice, po sedam osoba je iz Istočnog Novog Sarajeva, Nevesinja i Pala, šest osoba je iz Bileće, po pet iz Bratunca, Lopara, Modriče, Novog Grada, Teslića i Šekovića, po četiri iz Dervente, Ribnika, Sokoca i Čelinca, po tri osobe iz Kozarske Dubice, Kostajnice, Mrkonjić Grada, Foče i Šipova, po dvije iz Berkovića, Vlasenice, Gacka, Kotor Varoša, Novog Goražda, Petrovca i Srpca i po jedna osoba je iz Jezera, Kalinovika, Kneževa, LJubinja, Trnova, Čajniča i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 29 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o  20 muških i devet ženskih osoba srednje i starije životne dobi od kojih je pet osoba iz Banja Luke, po dvije iz Gacka, Zvornika, Doboja, Teslića, Mrkonjić Grada i Trebinja i po jedno lice iz Bratunca, Nevesinja, Bijeljine, Modriče, Šamca, Dervente, Prijedora, Gradiške, Kotor Varoši, Laktaša, Vlasenice i Šekovića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 28.555  slučajeva virusa korona, a preminula je ukupno 941 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj od novog virusa korona do sada su se oporavile ukupno 13.804 osobe, a testirano je ukupno 129.007.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.154, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 427, a u opštim bolnicama 727.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 12.943 osobe, a nadzor je završen kod 90.943 osobe.