bileca.jpg

SNSD je doživio potpuni izborni debakl u Bileći, a njihov kandidat za načelnika Nenad Vukoje osvojio je oko 1.500 glasova manje od protivkandidata Veselina Vujovića iz SDS-a.

Građani Bileće sa kojima smo pričali kažu nam da su ovoga puta glasali protiv čuvene braće Vuković - Radovana i Ljuba, kojima su, kažu nam, poručili šta o njima misle i da im je vrijeme da "bace sidro", bar što se tiče politike.

"Bilećani su im poručio adio Ljubo, adio Radovane. Dosta je više", kažu nam Bilećani.

Po tamošnjoj čaršiji, međutim, uveliko se prepričava da je mlađi Vuković - Ljubo, iako je bio nosilac liste za odbornike, završio tek na četvrtoj poziciji po broju osvojenih glasova.

"To znači samo jedno - da je na primjer bio na poziciji osam ne bi vidio Skupštine, ali eto ovako ćemo ga opet gledati", kažu Bilećani.

S druge strane, upućeni u političku situaciju u ovom malom gradiću pričaju za TrebinjeLive.info da je Nenad Vukoje, inače vlasnik mljekare "Pađeni", poražen jer i dio koalicije nije radio za njega.

"Ta je priča već saopštena predsjedniku Miloradu Dodiku. Sve se zna ko je šta radio i vrijeme je da neki ljudi odstupe", priča nam ovaj izvor.

A da situacija nije bajna govori i informacija da Vukoje dobro zna ko ga je izigrao i od njega napravio gubitnika.

Međutim, prema nezvaničnim saznanjima, opštinskom odboru SNSD-a u Bileći slijedi veliko pospremanje i polaganje računa za katastrofalan izborni rezultat.

U cijelom postizbornom periodu najveću snagu je pokazao bivši načelnik opštine Miljan Aleksić koji je mlađem Vukoviću, zapravo, i pokazao gdje mu je mjesto. Njegova kćerka Anastasija nadmašila je Ljuba za oko 200 glasova i izbila na prvo mjesto na odborničkoj listi.

Posebno će biti zanimljivo sačekati izbor izvršnih direktora u HET-u, koji je veoma blizu, a prema nezvaničnim informacijama Ljubo Vuković ne može da računa na novi mandat.

"Osim izbornog rezultata, Ljubo Vuković je bio osumnjičeni u aferi 'Papović', jednoj od najvećih falsifikatorskih događaja u novijem periodu. Pokretanje istrage protiv Vukovića pokazalo je za šta je sve osumnjičen s obzirom na to da je on javna ličnost što je izazvalo dosta pažnje među ljudima", priča nam naš izvor.

Zanimljivo je i da su uz Vukovića u predmetu "Papović" vodi istraga i protiv više drugih lica među kojima i protiv njegovih bliskih saradnika iz HET-a, o čemu ćemo detaljno pisati u narednom periodu.

Ono što je još zanimljivije je da jedan od aktera predmeta "Papović" trenutno "juriša" na jednu od izvršnih direktorskih funkcija buduće solarne elektrane "Trebinje 1", o čemu ćemo uskoro pisati.