Rk leotar trebinje2.jpg

U 10. kolu (redovnom) Premijer lige BiH RK "Leotar" je u Banjaluci izgubio od RK "Borac M:TEL" 38:31 (23:14). Ovo je osma pobjeda Banjalučana iz osam utakmica, a Trebinjci iz sedam mečeva  imaju omjer od po tri pobjede i poraza i jedan remi.

Igrači Leotara nakon utakmice u srijedu koju su odigrali u Maglaju (i pobijedili) nisu se vraćali u Trebinje već su nastavili put za Banjaluku.

Trener Darko Tavrić je na ovoj utakmici dao priliku mlađim igračima. Domaćin je od početka igrao na visokom nivou riješen da što prije ostvari veliku razliku, ali im to nije polazilo za rukom jer je u 15. minutu rezultat bio 13:10. Deset minuta kasnije semafor je pokazivao plus sedam za domaćina 18:11, a poluvrijeme je završeno 23:14.

Tokom drugog poluvremena domaćin je tu razliku održavao, da bi krajnji rezultat glasio 38:31.

Nakon utakmice trener Darko Tavrić je bio zadovoljan igrom mladih igrača u hramu rukometa dvorani "Borik".

Najefikasniji kod pobjednika bio je nekadašnji igrač Leotara Milićević koji je postigao 11, Dakić 8, a Draganić 3 gola, dok je u Leotaru najefikasniji bio Abramović 10, Ivanović 8 i mladi Grk 7 golova.

Naredne srijede Leotar bi trebao da odigra zaostalu utakmicu 6.kola protiv RK "Konjuh" u Živinicama.

RK "Borac M:TEL": Bera, Perić 6, Puljizović, Jeremić 6, Milićević 1, Prestaš, Ljubušić, Trkulja, Nježić, Lukić 1, Knežević 3, Vučićević, Čelić, Draganić 3, Milovac 1, Dakić 8. Trener: Mirko Mikić.

RK "Leotar": Savović, Veraja, Parežanin, Ninković 2, Omerović, Ratković 2, Grk 7, Abramović 10, V. Kovač 2, D. Kovač, Tomić, Ivanović 8, Inić. Trener: Darko Tavrić.