Rk leotar trebinje1.jpg

U zaostaloj utakmici 5. kola Premijer lige BiH RK "Leotar" je u Maglaju pobijedio istoimenu ekipu rezultatom 30:32 (13:18). Ovo je bila treća pobjeda Trebinjaca koji imaju i jedan neriješeni rezultat i dva poraza, dok su domaćini ostali na tri pobjede i sada imaju pet poraza.

Tokom prvih 20. minuta domaćin je imao gol prednosti sve do 10:9, a gosti su tada golom Tomića (iz svog deveterca preko cijelog igrališta jer su domaćini u napadu igrali bez golmana) došli do izjednačenja na 10:10, a malo kasnije i do vođstva 10:12.

Do kraja prvog poluvremena igrači Darka Tavrića su dodali gas i na odmor se ide sa plus pet - 13:18.

U drugih 30. minuta Leotar je i dalje vodio, ali su se domaći polako približavali tako da je u 47. minutu bilo 22:26, ali u 57. minutu došlo je do izjednačenja 30:30.

Ipak do kraja utakmice gosti su dali dva, a nisu primili nijedan gol za pobjedu od 30:32 i raširenih ruku dočekali su kraj utakmice. Fenomenalne partije pružili su kod domaćina Edo Mehinagić koji je postigao 13, a kod pobjednika Ajdin Bukva koji je dao 15 golova.

Nakon utakmice trener Darko Tavrić zahvalio se svojim momcima na borbenoj i odličnoj igri tokom svih 60 minuta.

"Ova pobjeda nam mnogo znači, a bodovi su veliki kao Leotar", kratko je rekao Tavrić.

Ekipa Leotara ne vraća se u Trebinje jer će već u petak u Banjaluci odigrati utakmicu 10. kola Premijer lige protiv RK "Borac M:TEL" koja ne zna za poraz.

RK "Maglaj": Selimbegović, Mehinagić 13, Hajdić 2, Suljaković 1, Kendić 3, Huskić 4, Ridžal 2, Barjaktarević, Karabegović, Hadžizuflić, Džanbegović, Krličević, Čamić, Čakrama, Ćosić 5. Trener: Ermin Bajrić.

RK "Leotar": Savović, Veraja, Parežanin 4, Ninković 1, Omerović, Ratković, Grk, Abramović 1, V. Kovač, D. Kovač, Ivanović 1, Tomić 5, Inić 5, Bukva 15. Trener: Darko Tavrić.