Industrija alata trebinje.jpg

Predsjednik koncerna "Svisajon" Rodoljub Drašković poručio je da ostaje doslijedan sebi da će povući investicione projekte i privredne djelatnosti iz Hercegovine, jer nije došlo do promjene društveno-političkog sistema i privrednog ambijenta.

U dopisu koji je, itmeđu ostalog, poslat trebinjskim medijima, Drašković je naveo da Vladi Republike Srpske ili HET-u poklanja 64,31 odsto akcija u Industriji alata, uz zakonsku obavezu da "Swisslion Group" d.o.o. Novi Sad plate 8.750.025 evra koliko je ova grupa investirala u IAT.

"Nudimo vam na prodaju fabričke hale u Nevesinju, kako biste došli do poslovne infrastrukture, radi realizacije vašeg privrednog razvoja Nevesinja", navodi se u dopisu.

Drašković kaže da je rok za izjašnjavanje 15. decembar, u suprotnom će Swisslion Group 21. decembra 2020. godine blokirati poslovne račune IAT-a i pokrenuti zakonsku naplatu svojih potraživanja.

"Svjesni ste da IAT a.d. Trebinje ide u stečaj i likvidaciju", navodi se u dopisu.

U dopisu se i kaže da nije isključeno da će prehrambena industrija RTD "Swisslion" d.o.o. Trebinje doživjeti sudbinu fabrike u Nevesinju.

Objekat Gimnazije će, naveo je, završiti u roku od pet do deset godina, u zavisnosti od finansijskih sredstava.