milorad-dodik.jpg

Nisam sretan i tužan sam što smo izgubili Banjaluku na mjestu gradonačelnika, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

"Radojičić je dobro radio posao, nije mi prijatno što smo izgubili Banjaluku", rekao je Dodik.

Dodik je rekao da poštuje odluku građana za koju smatra da je greška.

"Građani su odlučili i to je tako. SNSD je u odnosu na prošle izbore u Banjaluci rastao. Razočarani smo činjenicom i o tome ćemo razgovarati jer koalicioni partneri nisu igrali korektno" rekao je Dodik dodajući da gubitak Banjaluke za SNSD nije mali udarac. Kada je riječ o ostalim opštinama i gradovima, Dodik je rekao da su do sada imali 40 načelnika i gradonačelnika ć, a da će nakon ovih izbora imati 41.

On je rekao da će broj glasova SNSD-a veći te mu je žao što Mićo Mićić nije pobijedio u Bijeljini. "Ovo su bili fer i korektni izbori i to je najvažnije" rekao je Dodik.

Nelogično je da imamo 60 odsto u Banjaluci sa koalicionim partnerima, a da je gradonačelnik izgubio.

Od sutra Milorad Dodik je predsjednik banjalučkog SNSD-a, koji će ući u kompletnu reorganizaciju.

"Ne smjenjujem Igora. Ne odričemo se Igora Radojičića, ali je očigledno ga se Banjaluka odrekla i s njim ćemo razgovarati", rekao je Dodik.

"Nije fer što je Banjaluka uradila Igoru Radojičiću.

Mi nećemo trpjeti licemjerje. Mi ćemo imati dovoljno glasova da napravimo većinu u gradu. Ako ne bude većine u gradu, neće biti ni na republičkom nivou", rekao je Dodik.

"Ja ću svoje nezadovoljstvo izraziti još većim radom prema Banjaluci", rekao je on.