Dodik korona.jpg

Vidjeti ljude u ovom stanju je veoma potresno, u ime RS ćemo se založiti za neki dio nadoknade za one koji su izloženi svakodnevno virusu, kazao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, tokom posjete UKC RS.

"Zaista sam potresen. Poželio sam im da svi dođu kući, svojima, i da budu zdravi, a onima koji shvataju olako pandemiju poručio bih samo da pogledaju snimke ljudi koji su juče bili zdravi, a sada su ovdje", kazao je Dodik, nakon što je obišao oboljele.

"Čuvajte se, jedini način da ne budete u situaciji da morate na aparaturu je da se čuvate. Nemojte ići na slavlja, nemojte se nigdje zadržavati, držite distancu i higijenu", naveo je Dodik.

Još jednom je zahvalio medicinskim radnicima na naporima koje ulažu da bi pomogli oboljelima i dodao da "to nije samo umni negi i fizički rad, to su teški bolesnici".

"Podržaćemo gospodina Đajića i njegov tim koji je učinio mnogo u reorganizaciji UKC-a. Svi smo bili izloženi nekim napadima da nađu neki problem. RS je ponosna na zdravstveni sektor"., naveo je Dodik.

Ponovio je da medicinski radnici imaju njegovu podršku.

"Kad odem odavdje razmišljaću o vama i sa svojim saradnicima učinićemo sve da ih podržimo. Oni koji smišljaju neku priču o nekakvim novim bolnicama to je zato što ne mogu da gledaju sređenost UKC. Srpska mora ostati zahvalna ovim ljudima, svim medicinskim radnicima izloženim Kovidu. Na odjeljenju sam sreo doktora Duronjića koji je preležao koronu, on je nekoliko dana nakon što je izašao iz korone bio kod mene u kabinetu i sada zajedno sa drugim kolegama pomaže ljudima", dodao je srpski član Predsjedništva BiH.

Vlado Đajić, generalni direktor UKC RS, zahvalio se predsjedniku Dodiku za sve što je urdio za UKC RS.

"Moram da priznam da smo saradnici i ja bili oduševljeni hrabrošću predsjednika Dodika koji je među rijetkim predsjednicima ušao među najzaraženije i dao im podršku i bilo je emotivno gledati njihovu radost kada su vidjeli predsjednika Dodika. Imali smo oduševljenje zdravstvenih radnika zbog posjete predsjednika Dodika", rekao je Đajić.

On je dodao da je sa srpskim članom Predsjedništva BiH razgovarao o daljem razvoju UKC-a.

Naime, član Predsjedništva BiH u petak kasno poslije podne posjetio je Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske (UKC) i zaražene virusom korona koji se liječe u toj ustanovi kako bi im pružio podršku.

"Želim da se zahvalim zdravstvenim radnicima koji izdržavaju napore kojima su izloženi. Republika Srpska pokazala je sposobnost za upravljanje ovom krizom i pored velikog broja zaraženih naš zdravstveni sektor se pokazao održvim. Republika Srpska se potrudila da svi repromaterijali i lijekovi koji se koriste budu dostupni i sada imamo zalihe od tri do šest mjeseci", rekao je ranije Dodik.