Fk leotar.jpg

U 15. kolu Prve lige Republike srpske FK “Leotar” je u Policama pobijedio FK “Slavija” iz Istočnog Sarajeva sa 4:0 (2:0). Po lijepom i sunčanom vremenu prikazan je lijep fudbal, a utakmicu je prenosila po prvi put iz Trebinja i to TV ARENA 5.

Leotar je već na početku utakmice pokazao da ide na pobjedu. U 4. minutu najbolji pojedinac utakmice Šipovac je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta očešala desnu stativu gostiju.

U 9. minutu nakon prodora Šipovca sa lijeve strane na njega je nepropisno startovao Popović i sudija Vukojević je pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator bio je Zečević i to je bilo 1:0.

U 25.minutu nakon kornera najviši u skoku je bio Ateljević, ali lopta je otišla preko stative. Šipovac je vođstvo domaćina povećao u 36. minutu kada je rezantnim udarcem prevario golmana Tripkovića. Do kraja poluvremena nije bilo promjena i na odmor se otišlo sa vođstvom domaćina od 2:0.

Tokom drugog poluvremena viđena su još dva gola u mreži gostiju. U 47. minutu nakon kornera koji je izveo Zečević najbolje se snašao u šesnaestercu gostiju Milić i postigao treći gol za Trebinjce.

Šipovac je u 58. minutu uradio sve sam, predriblao dva igrača i ušao u šesnaesterac, šutirao sa 15 metara, ali je lopta otišla kraj lijeve stative golmana gostiju. Dvadeset minuta kasnije Šipovac je sa ivice šesnaesterca šutirao u Tripkovićev lijevi ugao, golman gostiju se bacio, ali nije uspio da spriječi gol. Do kraja utakmice nije bilo šansi ni pred jednim golom, ali je viđen jedan crveni karton.

Pušara koji je ušao u 85. minutu samo nakon dva minuta oštro je startovao na Šipovca i sudija mu je dodijelio crveni karton. Šipovac je sa bolnom grimasom na licu napustio teren, a budući da je trener Ćurić zamijenio pet igrača nije imao više prava na izmjene. Obje ekipe su završile utakmicu sa po 10 igrača.

Nakon utakmice trener Oleg Ćurić pohvalio je svoje igrače na dobroj, borbenoj i efikasnoj utakmici.

“Svi igrači su odlično odigrali svih 90 minuta. Zadovoljan sam sezonom I uradili smo više nego što smo očekivali”, rekao je Ćurić.

Nakon 15.kola Leotar ima 24 boda, šest pobjeda i neriješenih mečeva, uz tri poraza.

FK „Leotar“: Perišić, Andrić (od 80.minuta Polić), Šešelj, Paranos, Ristić (od 84. minuta Koprivica), Milić (od 69.minuta Repović) Đurić, Aćimović (od 69. minuta Medan), Šipovac, Ateljević, Zečević (od 80. minuta Skulić). Trener: Oleg Ćurić.

FK „Slavija“: Trifković (od 80.minuta Savić), Bogučanin (od 55. minuta Kovačević) (od 55. minuta Škobo), Popović, Babić, Arbinja, Perović, Šćepanović, Bogičević, Bojanić (od 85. minuta Pušara), Mandić, Bjeloš (od 80. minuta Devlić). Trener: Zoran Erbez.