Porodica elez.jpg

Ljubav, dobrota i plemenitost su iznad svakog zla. O ovoj istini neophodno je govoriti, besjediti na svakom mjestu u svako vrijeme.

Dejan Jokanović je odavno otišao iz Hercegovine u Kanadu. Vratio se kad je srce reklo da dođe. Aada je došao rekao je sam sebi „E tek sad sam ispunjen“.

Kada damar progovri, srce zatreperi, a duša osjeti da si svoj na svome, tek onda shvatimo da život u otadžbini može biti i veliki blagoslov.

Ovo nije priča o Dejanu. U stvari jeste o Dejanu, ali i svim dobrim ljudima širom ove zemljane šare koji su u srcu ostali plemeniti i Bogu mili i dobri.

"Parafraziraću svog velikog prijatelja Iva Vatovića. 'Neke stvari vrijede više od ovog privremenog života... i njih obično smatramo za svetinje. Kosovo je za nas, Srbe, svetinja jer je to naš korijen, a bez korijena nema života isto kao što jedan narod ne može da opstane ako ne rađa i ne brine o svojoj djeci. Djeca su svetinja svakog razumnog naroda'“, priča nam Dejan.

On se nedavno iz Kanade vratio u Republiku Srpsku, u Trebinje i inicirao akciju da se pomogne porodici Elez  iz Gacka koju čine samohrana majka Dragana i njenih petoro mališana Angelina, Pavle, Evgenija, Ekatarina i Vasilije.

„Slava Bogu prikupili smo do ovog trenutka 17.758 kanadskih dolara. Akcija i dalje traje a mi ćemo uskoro taj novac uručiti ovoj divnoj porodici. Hvala svima koji su priskočili u pomoć porodici Elez“, kratko će Dejan.

Mnogi su pomogli za kratko vrijeme i poslali jednu važnu poruku. Ponekad, obratimo pažnju na svoju dušu. Ujedinjujmo se i dajmo se u podvig. Kao ovi plemeniti ljudi koji pomažu porodici Elez.

Pomozimo. Koliko možemo.

Pomoć se prikuplja po blagoslovu vladike Dimitrija.

Link za pomoć porodici Elez