mitar mrdic.jpg

Trofejni džudista i višestruki Balkanski šampion i najbolji sportista grada i RS Miloš Mrdić kandidat je „SNSD-Milorad Dodik“ za odbornika u gradskoj Skupštini pod rednim brojem 25.

Ovaj sportista rođen je 1984. godine u Dubrovniku, a od rođenja živi u Trebinju gdje je završio osnovu i srednju školu. Dalje školovanje nastavio je uz sportsku karijeru na Fakultetu sporta i fizičke kulture Univerziteta u Istočnom Sarajevu, gdje je stekao zvanje doktora nauka. Prethodnih 11 godina obavlja posao samostalnog stručnog saradnika za sport i fizičku kulturu u Gradskoj upravi Trebinja, a preko 30 godina aktivno je u sportu, prvo kao takmičar, a potom i kao trener.

Na prvom mjestu je vječne liste najboljih sportista Republike Srpske ispred Glasa RS. Osvojio je deset balkanskih titula i postao studentski prvak Evrope. Karijera koju malo ko ima. Oženjen je i otac troje djece.

Gospodine Mrdiću, protekle četiri godine Grad je realizovao značajne projekte?

Tako je. U protekle četiri godine realizovali smo velike projekte u oblasti razvoja sportske infrastrukture na tetitoriji našeg grada, kao i uopšte u razvoju sporta i pomoći sportskim klubovima.

Atletska staza je jedan od najznačajnijih projekata?

Po prvi put Trebinje je dobilo profesionalnu atletsku tartan stazu sa svim potrebnim rekvizitima za organizovanje treninga i takmičenja na najvećem nivou. Atletska staza posjeduje šest traka, kao i borilišta za sve atletske discipline. Smatramo da će atletska staza sa svim uslovima koje pruža i atletikom kao bazičnim sport omogućiti pravilan razvoj mladih naraštaja.

Svi se pitaju kada će biti gotovo zatvoreni bazen?

U završnoj fazi je i izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena čije otvaranje je planirano za 2021. godinu. Izgradnjom zatvorenog olimpijskog bazena na Banjama Trebinje će dobiti sve neophodne uslove za unapređenje i dodatni razvoj vodenih sportova, koji su još od 20. vijeka bili jedan od omiljenih u Trebinju. Ovaj kompleks činiće tri bazena, teretana, sauna, restoran, konferencijska sala… Osnovano je Sportsko društvo „Leotar“, a u okviru istog pokrenuta škola sporta koja je već do sada dala značajne rezultate. Samo kroz školu sporta prošlo je više od 400 mališana predškolskog i školskog uzrasta. Izgradili smo veliki broj sportskih terena u mjesnim zajednicama, dječijih igrališta, kao i nekoliko teretana na otvorenom. Izvršena je kompletna rekonstrukcija kupališta u Bregovima, tako da je to sada jedno od najljepših i najposjećenijih kupališta u Republici Srpskoj i BiH. U narednom periodu plan nam je da u svim mjesnim zajednicama, koje nemaju igralište izgradimo ista.

Koji su najprioritetniji planovi?

Planiramo izgradnju dva terena za fudbal sa vještačkom travom. Kako bismo omogućili zadovoljenje potreba različitih uzrasnih kategorija, izgradićemo i biciklističku stazu u dužini od oko 20 kilometara. Izgradićemo i kajakaški centar na Goričkom jezeru jer imamo cilj da Trebinje postane i bazični centar za pripreme kajakaških i atletskih reprezentacija i klubova regiona. Želimo da svim sportistima u narednom periodu pružimo maksimalnu podršku kako bi oni bili naši najbolji predstavnici, ali ne tek kada nešto naprave, neko kada su na početku svog sportskog puta. Lično ću se zalagati da se u budžetu Grada Trebinja planiraju grantovska sredstva za stipendiranje najperspektivnijih sportista, sportista sa invaliditetom i potencijalnih olimpijskih kandidata. Ukoliko ste zadovoljni radom Gradske uprave i mojim angažmanom iz oblasti sporta u prethodnom periodu, imate priliku da me podržite kako bismo nastavili sa razvojnim putem Trebinja, da Trebinje bude što zdravija sredina za odrastanje i razvoj sadašnjih i budućih generacija! Veoma je važno napomenuti da će naš grad u budućnosti biti mjesto gdje će se brojne reprezentativne selekcije pripremati. Već su nam dolazili veslači i atletičari iz Srbije, a ubijeđen sam da naš grad može da postane jedan jak bazični centar za pripreme reprezentacija i klubova.

Sport i politika?

Prihvativši kandidaturu za odbornika prihvatio sam odgovornost i obavezu da svojim angažmanom vratim i pomognem mom gradu, mojim sugrađanima, koji će me zadužiti podrškom na sljedećim izborima. Nastojimo da stvorimo što bolje uslove kako za one najmlađe, tako i za naše sugrađane starije dobi! Počinjemo 15. novembra, okupimo se i budimo dio pobjedničkog tima sadašnjeg i budućeg gradonačelnika Mirka Ćurića. Srećno nam bilo!