golic milinkovic.JPG

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić posjetila je Gacko gdje je potpisan Memorandum o energetskom opremanju objekta Osnovne škole "Sveti Sava", u koju će Vlada Republike Srpske uložiti više od 570.000 KM.

"Bitna je sinergija lokalne zajednice sa Vladom Republike Srpske. U svim opštinama gdje imamo odličnu saradnju lokalnih zajednica sa Vladom Srpske mnogi projekti se realizuju", navela je Golićeva.

Ona je izrazila nadu da će u budućem periodu građani opštine Gacko imati koristi od nekih novih projekata koje će nova opštinska vlast na čelu sa dr Ognjenom Milinkovićem, a zajedno sa Vladom realizovati na području opštine.

Ona je ocijenila da Gacko zaslužuje mnogo više, te istakla da ovu opštinu treba da vode školovani ljudi koji imaju viziju razvoja opštine.

"Nadam se da će se poslije 15. novembra mnoge stvari promijeniti i da će Gacko imati neku drugu viziju u perspektivi razvoja i svega što pripada civilizovanom društvu", rekla je Golićeva.

Na potpisivanje Memoranduma je pozvan i sadašnji načelnik Milan Radmilović koji se nije pojavio.

Zahvaljujući angažovanju dr Ognjena Milinkovića opštinu Gacko su u prethodnih dva mjeseca u više navrata posjetili član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija, predsjednik Vlade RS Radovan Višković, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, predsjednik Skupštine RS Nedeljko Čubrilović, te ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić.

Prethodne sedmice su u Gornjem Lipniku kod Gacka srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Opštine Plužine Mijuško Bajagić svečano su otvorili rekonstruisani regionalni put Gacko – Plužine.

dodik milinkovi (1).JPG