bors trebinje.jpg

Više od 1.000 članova gradske Boračke organizacije u Trebinju, koju su učesnici Odbrambeno-otadžbinskog rata, potpisalo je peticiju u kojoj traže da se raspusti Skupština ovog udruženja jer je njeni pojedini članovi iskorišćavanju u političke svrhe.

Rekao je to danas borac prve kategorije, ratni vojni invalid i komandir pješadijske čete Mišo Ninković u ime potpisnika peticije, koja će biti poslata predsjedniku BORS-a generalu Molimiru Savčiću sa jasnim zahtjevom da po hitnoj proceduri raspusti Skupštinu trebinjskog BORS-a i raspiše nove izbore za Skupštinu.

"Ovo je odraz našeg protivljenja podjelama u BORS-u, jer se pojedinci-članovi Skupštine gradske Boračke organizacije, iako to prema Poslovniku ne smiju da budu, i dalje nalaze u političkim partijama, pa čak i na pojedinim listama za odbornike", poručio je Ninković, koji je odlikovan od prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića.

Ninković je istakao da su protiv podjela jer tih istih podjela nije bilo ni od 1991. do 1995. godine.

"Dio sadašnjeg rukovodstva, među kojima i predsjednik Skupštine, dužni su bili da podnesu ostavku u političkoj partiji nakon što su izabrani za članove Skupštine, što oni nisu učinili, čime su grubo prekršili Poslovnik BORS-a, član 70., te tako unijeli razdor i podjele među borce", naveo je Ninković.

Više od hiljadu potpisnika peticije dalo jasan je stav da borci neće dozvoliti da pojedinci BORS koriste kao stranačku organizaciju.

"Svaki član koji želi da se bavi politikom i bude član partije ne može biti u rukovodstvu BORS-a", poručio je Ninković, te novinarima pokazao prikupljene potpise.