put gacko pluyine.jpg

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik opštine Plužine Mijuško Bajagić otvorili su danas dionicu puta Gacko-Plužine, dugu 4,8 kilometara.

Vrijednost radova izvedenih na ovoj dionici je 800.000 KM, a finansirali su ih "Putevi Republike Srpske".

Dodik je rekao da je ovo jedna od važnijih stvari koja ostaje ovom narodu, da je riječ o putu o čijoj važnosti je davno slušao, ali je sada došao na red.

"Drago mi je što je ovo ovdje sada vidljivo i što služi za dobrobit našeg naroda i u Crnoj Gori i u Republici Srpskoj", rekao je Dodik.

On je dodao da se dobri putevi prave da ljudi dolaze, a onim lošijim oni odlaze.

"Mi smo jedan loš put pretvorili u dobar i nadam se da će to biti razlog za što bolje veze koje treba da se uspostave i razijaju", naglasio je Dodik i napomenuo da je sve to urađeno zahvaljajuću zalaganju kandidata SNSD-a za načelnika opštine Gacko Ognjena Milinkovića.

Dodik je istakao da će na ovom mjestu biti izgrađen i granični prelaz, te napomenuo da je i putni pravac Šćepan Polje-Hum nominovan kao najznačajniji i da je planiran da se uradi.

trg gacko.jpg

On je naglasio da je Republika Srpska u infrasturkturu lokalnih zajednica uložila mnogo novca, te naveo primjer i ovog puta prema Plužinama u Crnoj Gori.

Dodik je dodao da su se odlučili da oko stotinu miliona KM ulože u prevoj Čemerno, izgrade vijadukte, tunele, tako da sada postoji jedna ozbiljna putna komunikacija prema Hercegovini, za koju je rekao da je u vrijeme kada je bio premijer bila komunikcijski zatvorena.

On je naveo da treba da se završi put od Tjentišta od Foče za koji se sada radi potrebna dokumentacija, a biće urađen u narednim godinama.

Dodik je ovom prilikom podržao kandidata Milinkovića za načelnika Gacka, čiji angažman i posvećenost mogu doprinijeti razvoju ove lokalne zajednice.

IMG_20201108_21823.jpg

"Ozbiljan novac dolazio je iz Termoelektrane Gacko Opštini Gacko i trošen je u nevidljive svrhe, a trebalo je da bude usmjeren za dobrobit ovog naroda", napomenuo je Dodik. 

Po prvi put podrška jednom kandidatu za načelnika Gacka stigla je i iz Crne Gore, a podršku mu je dao i predsjednik SNP-a Vladimir Joković.

Dodik i Milinković su položili cvijeće na centralno spomen-obilježje u Gacku.