fk leotar krupa.JPG

U 14. kolu Prve lige Republike Srpske FK "Leotar" je u Derventi izgubio od ekipe "Tekstilca" sa 3:1 (1:1). Ovo je treći poraz Trebinjaca, a peta pobjeda ekipe iz Dervente.

Tokom prvih 45. minuta obje ekipe imale su svoje šanse, ali su iskorišćene samo dvije, po jedna sa obje strane. Domaćin je poveo u 9. minutu kada je nakon kornera sa desne strane koji je izveo Reljić u šesnaestercu gostiju u skoku bio najviši Perović i doveo svoj tim u vođstvo od 1:0.

Leotar je izjednačio u 36. minutu kada se nakon slobodnog udarca Zečevića u kaznenom prostoru najbolje snašao Šipovac i postigao izjednačujući pogodak za svoju ekipu.

Rezultatom 1:1 otišlo se na pauzu.

U drugih 45. minuta viđena su još dva gola u mreži Perišića. Prvo je nakon kornera koji je izveo Reljić najviši u skoku bio Jolović i doveo svoju ekipu u vođstvo od 2:1. Domaćin je ostao u 56. minutu bez Marića jer mu je sudija Gigović pokazao drugi žuti karton.

Gosti su krenuli u napad da izjednače, ali u jednoj kontri Rašević se našao sam ispred Perišića i postigao treći pogodak za svoju ekipu. Do kraja nije bilo promjene tako da je na semaforu nakon 90. minuta pisalo 3:1.

Nakon ovog kola Leotar, Modriča i Tekstilac imaju po 21 bod. Narednog vikenda u Trebinje dolazi FK "Slavija" iz Istočnog Sarajeva.

FK "Tekstilac":Kutić, Marić, Jolović, Đuričić, Reljić, Perović, Maksimović, Duspara, Ćorić, Rašević, Malović. Trener: Mile Lazarević.

FK "Leotar": Perišić, Andrić, Šešelj, Ramić, Medan, Đurić, Aćimović, Šipovac, Ateljević, Ćutahija, Zečević. Trener: Oleg Ćurić.