gordan-miseljic.jpg

Gordan Mišeljić predvodio je protekle četiri godine klub odbornika SNSD–a u Skupštini Grada Trebinja.  Na čelu  tima najveće partije u gradu Mišeljić je bio primjer pristojnog ponašanja, odmjerenosti i odgovornosti prema biračima.

Bez lijepog ponašanja nema dobrog društva. Dakle, moramo stvoriti društvo gdje će se ljudi odnositi međusobno s poštovanjem. Ne tako da ja  tebe vrijeđam jer si drugačiji ili ne misliš i radiš kao ja”, kaže Mišeljić.

Dodatnu odgovornost predstavljalo mu je i to što je osvojio najviše glasova za odbornika u istoriji trebinjskog parlamentarizma - čak 3.729 naših sugrađana ukazalo mu je povjerenje.

“Ulazak u skupštinske klupe podrzumijeva odgovornost prema političkoj ideologiji, političkom programu i partiji, vlastitim političkim stavovima, ali prije svega odgovornost prema društvu i građanima koji su vas izabrali”, kaže Mišeljić.

Posvećenost lokalnim temama u parlamentu je pokazao kao jedan od najaktivnijih odbornika diskusijama na teme od najvišeg interesa za građane. Bavio se infrastrukturnim pitanjima, investicijama, socijalnim i društvenim temema. Kroz 63 diskusije nije mogao sakriti primarnu profesiju. Govorio je i radio kao inžinjer. Kratko, koncizno, utemeljeno na brojkama i činjenicama, bez previše umotavanja i uljepšavanja.

“Efekte odluka koje smo donosili građani direktno osjećaju i zato je prioritet bio da se programski definišu neke stvari, zakonom utvrde i napravi se sistem. U tom smjeru skupština je podržala neke vrlo bitne projekte koji su se odnosili na različite vrste subvencija za mlade, poljoprivrednike, socijalne kategorije”, kaže Mišeljić.

Parlamentarcima je, dodaje on bilo dosta zahvalno raditi jer su na čelu grada imali dva izrazito posvećena gradonačelnika u protekle četiri godine. Inicijative Luke Petrovića koji je grad vodio od 2016. do 2018. godine bile su dobro osmišljene, svrsishodne i široko prihvaćene. Mirko Ćurić pokazao se kao dostojan nasljednik i vrlo uspješan gradonačelnik koji je sa puno posvećenosti prihvatio funkciju prvog čovjeka grada koju obavlja odgovorno i ozbiljno.

Mišeljić dodaje da je još jedna od olakšavajućih okolnosti za rad parlamenta bio njegov sastav. Svi odbornicu su, bez obzira na stranku slijedili programe i i sopstvena uvjerenja, što je, uz dozu lične odgovornosti, doprinijelo ozbiljnosti  ove institucije.

Jedan od njenih najjačih stubova bio je i predsjednik Skupštine Dragoslav Banjak koji nije dozvolio ni najmanje kršenje pravilnika i propisa i prema svim odbornicima postupao je odgovorno i objektivno.

Na početku mandata čudili bismo se ako bi nam naš stranački kolega isključio mikrofon kada se udaljimo od teme ili iskoristimo vrijeme.  Ali on nas je naučio da je parlament mjesto dobro  pripremljenih diskusija i iznošenja programa, a ne teren za lične okršaje ili  pokazivanje umijeća manipulacije”, zaključuje Mišeljić.