Korona test plazma.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je danas u gradski Štab za vanredne situacije došao dio rezultata testova na novi virus korona po kome su pozitivna 102 naša sugrađanina.

Ćurić je istakao da su od Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske ovu informaciju dobili iza 12.00 časova, te da će se ona naći u sutrašnjem izvještaju o broju novooboljelih.

„Riječ je testovima koji su uzeti u proteklih nekoliko dana. Ostatak rezultata testova očekujemo sutra i u ponedjeljak“, naveo je Ćurić.

On je istakao da je iz Doma zdravlja u ovoj sedmici poslato oko 430 briseva.

Prema njegovim riječima, u trebinjskoj Bolnici hospitalizovano je oko 60 pacijenata koji su pozitivni na virus korona.

Ćurić je apelovao na sve sugrađane da nose masku i izbjegnu sve vrste okupljanja, jer je virus korona prisutan u zajednici i više se ne može govoriti o pojedinačnim slučajevima i porodičnim kontaktima.

„Svi raspoloživi resursi i medicinski kadrovi su tu da ukažu svaku vrstu pomoći našim sugrađanima. Nema mjesta panici, samo molim sve građane da se pridržavaju već donesenih mjera“, naveo je Ćurić.

Svi građani koji imaju simptome virusa korona treba da se jave porodičnom ljekaru kako bi bili pregledani u respiratornoj ambulanti i po potrebi testirani na novi virus korona. Oni koji čekaju rezultate testa treba da se samoizoluju dok ne dobiju rezultat.