dom-zdravlja-trebinje-branka-draskovic.jpg

Zbog povećanog broja pacijenata sa simptomima korona virusa trebinjski Dom zdravlja otvara još jednu respiratornu ambulantu, potvrdila je direktor ove ustanove dr Branka Drašković.

Dobili smo dupli kontejner u kome će pacijenti sumnjivi na kovid biti pregledani i testirani, a ubacićemo i nekoliko ležajeva za intervencije poput davanja infuzija, antibiotske terapije”, istakla je Draškovićeva.

Na usluzi pacijentima  sa respiratornim tegobama su ljekari i sestre u obje smjene, a do sada su u funkciji bile dvije respiratorne ambulante u kojima nije bilo uslova za vensku terapiju, pa su se medicinski radnici snalazili na sve moguće načine.

U Domu zdravlja svakodnevno se  testira više od 50 sumnjivih pacijenata, a uprkos tako velikom broju naših sugrađana sa simptomima korona virusa pregledi  se obavljaju u najkraćem mogućem roku i nema čekanja.

Mjesta za paniku nema, ali pacijenti treba da budu odgovorni prema sebi i drugima i da se sa pojavom prvih simptoma izoluju, pozovu svog porodičnog ljekara i zakažu pregled i testiranje”, kaže Drašković.

Ona dodaje da Dom zdravlja ima dovoljno stručnog kadra i da izlaze na kraj sa povećanim obimom posla, a da pri tom ne ispaštaju ni pacijenti sa drugim hroničnim ili akutnim oboljenjima.

Na osnovu zahtjeva Štaba za varedne situacije Grada Trebinja, Republička uprava civilne zaštite RS danas je isporučila dva dupla kontejnera za potrebe Bolnice i Doma zdravlja Trebinje.

Jedan kontejner smješten je kod trebinjske Bolnice, dok se drugi nalazi kod Doma učenika i služiće u slučaju da se na toj lokaciji otvori kovid bolnica.