skolski stadion police3.jpg

Inicijativa stanovnika naselja Police da urede igralište kod Osnovne škole "Vuk Karadžić" naišla je na veliki pozitivan odjek u javnosti, a podršku su im pružili brojni privredni kolektivi i Gradska uprava.

Poslije višemjesečnog rada na uređenju terena stadion kod "Treće osnovne" u potpunosti je dobio novi sjaj u šta se danas uvjerio i gradonačelnik Mirko Ćurić.

Ćurić je rekao da je postavljena nova asfaltna podloga, sanirana oborinska odvodnja, uređene su tribine, te postavljeni reflektori.

"Ovo je jedan od napozitivnijih primjera kako se zajedno može odraditi nešto za dosta manje novca. Bilo je dana kada su mještani došli da rade umjesto da se angažuje neki izvođač radova. To je za svaku pohvalu i ovo je dokaz da su inicijative građane najbolji primjer da se uradi neki projekat i da je Grad tu da uvijek pomogne", naveo je Ćurić.

skolski stadion police4.jpg

Ocrtan je i teren stadiona, a postavljeni su i novi golovi i koševi. Već prve večeri kada su upaljeni reflektori na stadionu su igrani basket, fudbal, košarka.

Mještanin Jovan Kovačina kaže da je urađeno ono što su i očekivali i da su Police dobile moderno igralište.

"Hvala svima koji su imali sluha za ovaj projekat. Ovo je veoma važno za sve nas u Policama i ovo je primjer da se uz slogu sve može uraditi", rekao je Kovačina.

skolski stadion police2.jpg

Prema riječima Miodraga Batinića inicijativa za rekonstrukciju školskog stadiona došla je od omladine iz Donjih i Gornjih Polica u maju mjesecu, koji su uređenjem stadiona počeli sa njegovom sanacijom.

"Stadion je napravljen 1973. godine i odavno je izgubio karakter školskog, jer su sva polička djeca odrastala i družila se na ovom igralištu", rekao je Batinić.

Direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" Aleksandar Vukanović rekao je da je sanacija školskog igrališta bila jedan od tri prioriteta ove ustanove.

"Osim stadiona to su i sanacija prilaza školi i sanacija mokrih čvorova", naveo je Vukanović.

skolski stadion police1.jpg

Uz "Brekanu" u Bregovima, školski stadion u Policama je kultno mjesto za mnoge generacije naših sugrađana, a osim časova fizičkog i sportskih aktivnosti na njemu će se moći održavati i kulturne manifestacije.

Planirano je i postavljanje mobilijara za djecu, te ugradnja video nadzora i sadnja zelenila.

Sanaciju školskog igrališta osim mještana i Gradske uprave pomogli su i HET, Hercegovinaputevi, Elektro-Hercegovina, Vodovod, Crveni krst, Trebinjesport, Komunalno, preduzeće "Radnik", Centar za gazdovanje kršem, te brojni privatni pravni subjekti.

Trebinjac Miloš Narančić autor je grafita na tribinama.

skolski stadion police5.jpg