zasad sportski teren.jpg

U Zasad polju, na stotinak metara od popularne „Redžepovine“, počeli su radovi na izgradnji sportskog terena za sve generacije koji je bio jedan od prioritetnih zahtjeva građana ove mjesne zajednice.

Na ovom mjestu, uskoro će, nići fudbalski i košarkaški teren.

„Namjera Gradske uprave je i dalje ista i jasna - u svakoj mjesnoj zajednici da izgradimo ili osposobimo teren za sport. I za najmlađe, ali i one starije, da živimo zdravo i da budemo odgovorni i prema sebi i prema društvenoj zajednici. Ovih dana počeli su radovi i ukoliko vremenske prilike dozvole sve će biti gotovo do nove godine“, kaže gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Mještani Zasada i Mostaći izražavaju veliko zadovoljstvo pokretanjem ove akcije.

Predsjednik Mjesne zajednice Zasad Slavenko Lakić kaže da je početku gradnje prethodilo pronalaženje adekvatne lokacije za radove i nakon što je to zbog problema u imovinsko-pravnim odnosima i pozitivog rješavanja potrajalo, pristupilo se radovima.

„Na terenu dužine oko 35 metara biće postavljeni fudbalski golovi i koševi, a sve će biti i ograđeno. Namjeravamo da sagradimo i igralište sa dječijim mobilijarom, sprave za vježbanje, takozvani 'outdoor work out'… Sve ćemo nastojati da oplemenimo i sa zelenim rastinjem i da tako dobijemo mjesto na ponos naše mjesne zajednice i cijelog grada“, kaže Lakić.

On izražava uvjerenje da će radovi teći planiranom dinamikom.

Zasad i Mostaći su po brojnosti treća trebinjska mjesna zajednica i kada ovaj teren bude završen, uz popularnu „Redžepovinu“ na kojoj su odrastale generacije i generacije mladih sportista, Trebinje će dobiti još jedan mini sportski kompleks.