Fk leotar drina.jpg

U 13. kolu Prve lige Republike Srpske FK “Leotar” je u Policama odigrao neriješeno 2:2 (1:2) sa ekipom “Drine” iz Zvornika. Iako je domaćin drugo poluvrijeme igrao sa igračem manje zaslužio je pobjedu.

Puno toga se odigralo u prvih deset minuta. Domaćin je furiozno počeo i već u prvom minutu nakon centaršuta Zečevića iz kornera najviši u skoku je bio Ramić i doveo domaćina u vođstvo od 1:0.

Umjesto da domaćin nastavi sa dobrom igrom iz dva kontranapada gosti su preokrenuli rezultat u svoju korist. Prvo je Marković u četvrtom minutu nakon greške domaće odbrane izjednačio rezultat na 1:1, a samo tri minuta kasnije preko Ilića gosti su došli u vođstvo od 1:2.

Sudija Mario Jelić nije dosudio očigledan jedanaesterac za Leotar kad je lopta udarila u ruku Ristovića na pet metara od gola gostiju.

Domaćini su se bunili, ali nije bilo koristi.

U 45. minutu nakon guranja u kaznenom prostoru gostiju sudija je Prebiračeviću pokazao crveni karton i tako je domaćin ostao da igra sa deset igrača.

Vođstvom gostiju završeno je prvo poluvrijeme.

Drugih 45. minuta počelo je napadima fudbalerima Leotara koji su se rastrčali po terenu i uopšte se nije primjećivalo da imaju igrača manje.

Šipovac je u 56. minutu uradio sve sam i lobom sa lijeve strane pogodio mrežu gostiju za 2:2. Nakon izjednačenja domaćin je opet nastavio sa napadima pa je šut Šipovca golman Drakulić sa same gol linije loptu izbacio u korner u 65. minutu, a u 70. minutu nakon kornera koji je izveo Zečević najviši u skoku je bio Ćutahija, ali je šutirao poviše gola.

Leotar je imao šansu i u 75. minutu kada je najviši u skoku bio Ristić, ali je lopta otišla iznad gola. Leotar je imao šansu u nadoknadi vremena kada je 91. minutu šut Šipovca sa lijeve strane lopta pogodila stativu.

Svi igrači Leotara koji su igrali u drugom poluvremenu zaslužuju sve pohvale za igru, borbenost I požrtvovanje jer iako su imali igrača manje to se nije primijetilo u njihovoj igri. Imali su daleko više od igre i ostaje žal što nisu pobijedili jer su u svim elementima igre nadigrali goste.

U narednom kolu Leotar gostuje u Derventi gdje će ga ugostiti FK „Tekstilac“.

FK „Leotar“: Perišić, Milić, Andrić, Šešelj(od 40. minuta Prebiračević), Paranos, Šipovac, Ramić, Zečević, Ristić (od 82. minuta Medan), Aćimović (od 60. minuta Ćutahija), Sekulović. Trener: Oleg Ćurić.

FK „Drina“: Drakulić, Tvrdišić(od 80. minua Alempić), Jevtić, Ristović, Ilić, Kikić (od 75. minuta Dubačkić), Jovanović (od 87. minuta Jovičić), Marković (od 87.minuta Alić), Tadić, Donevski, Damjanović (od 87. minuta Erić). Trener: Bratislav Tešić.