Pomen mitropolitu trebinje2.jpg

U hramovima Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske odslužen je pomen blaženopočivšem Mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, koji se upokojio jutros u Podgorici.

U trebinjskom Sabornom hramu vjerni su se sabrali predvođeni svojim sveštenstvom, uz načalstvovanje starješine ovog hrama oca Mladena Žulovića.

Nakon pomena vjernima se obratio otac Dražen Tupanjanin.

Pomen mitropolitu trebinje1.jpg

Prema saopštenju Episkopskog savjeta SPC u Crnoj Gori, blaženopočivši Mitropolit će danas u toku dana biti prenijet na Cetinje i u Cetinjskom manastiru će sutradan, 31. oktobra, na praznik Svetog Petra Cetinjskog u 9.00 časova biti služena Sveta zaupokojena Lliturgija.

Istog dana u 13.00 časova biće svečani ispraćaj zemnih ostataka Mitropolita Amfilohija iz Cetinjskog Manastira za Podgoricu gdje će biti molitveno dočekane u 14.00 časova u Saborni hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

U Hramu će biti sve do nedjelje, 1. novembra, kada će se služiti Sveta arhijerejska zaupokojena liturgija kojom će načalstvovati Njegova svetost patrijarh Irinej sa više arhijereja naše i drugih pomjesnih crkava.

Nakon liturgije će biti služeno opijelo i obavljena sahrana.

Blaženopočivši Mitropolit Amfilohije, po svojoj sopstvenoj želji biće sahranjen u kripti Sabornog hrama u Podgorici u grobu koji je pripremljen za njegovog života