bolnica trebinje.jpg

Svi smještajni kapaciteti kovid odjeljenja Bolnice Trebinje su popunjeni tako da se pacijenti koji bi trebalo da u bolnici čekaju rezultate testova šalju u izolaciju, a zbog pogoršane epidemiološke situacije i u drugim opštinama, bolnice u Foči i Nevesinju ne mogu da primaju pacijente iz Trebinja.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice Trebinje za medicinska pitanja Stanko Buha rekao je za "Radio Trebinje" da svakodnevno sa kovid odjeljenja otpuštaju po pet-šest pacijenata kako bi smjestili novooboljele koji su težeg zdravstvenog stanja.

Kovid odjeljenje ima 27 kreveta i sefam kreveta u izolaciji.

Osim smještajnih kapaciteta, najslabija karika, trenutno, u Bolnici Trebinje je, dodaje Buha, rendgenologija, gdje su od šest tehničara odsutna trojica.

"Do jutros nismo vraćali nikoga iz južnih hercegovačkih opština, nismo primali pacijente iz Nevesinja i Gacka, upućivali smo ih u bolnice u Nevesinju i Foči, ali i oni su pri popunjavanju kapaciteta. Stvarno će nam biti potrebni dodatni smještajni kapaciteti jer je tek počela sezona zimskih respiratornih infekcija, uključujući grip, korona virus i sve ostale“, rekao je Buha.

Neophodno je iznaći rješenje za smještaj novooboljelih. Na današnjem sastanku sa načelnicima odjeljenja doneseni su zaključci koje će predstavnici bolnice iznijeti na sjednici Štaba za vanredne situacije Grada Trebinja.

Doktor Buha je apelovao na građane da se pridržavaju svih propisanih mjera koje su aktuelne od početka pandemije jer, kako je istakao, bez toga, epidemiološka situacije se neće smirivati.