gordan-misleljic.jpg

Direktor preduzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici" /HET/ Gordan Mišeljić rekao je Srni da je ovo preduzeće stub razvoja Hercegovine, što, osim energetskih, dokazuju infrastrukturni projekti vrijedni nekoliko desetina miliona KM.

On je naveo da je jedan od tih infrastrukturnih projekata uređenje Male potočine ili Ćatovića kraka, u koji je uloženo 2.100.000 KM plus 160.000 KM za kolovoz, te da je to od velikog značaja za Trebinje.

"Taj dio grada sada lijepo izgleda, napravili smo kolovoznu traku, šetališnu stazu u dužini 1.200 metara, a samim tim smo osigurali i veću propusnu moć rijeke Trebišnjice kroz grad i tako sačuvali naselje i put od plavljenja prilikom velikih voda", rekao je Mišeljić.

On je istakao i da u izgradnju rezervoara vode za piće "Vrelo oko" u Trebinju HET ulaže 2.700.000 KM, te dodao da je jedan od značajnijih projekata ovog preduzeća izgradnja zatvorenog bazena na lokaciji Abazovina.

"Na ovaj projekat se čekalo punih 50 godina. Površina je nekih 9.000 metara kvadratnih, a vrijednost cijelog projekta je oko 12.000.000 KM. Očekujemo do kraja godine dovršetak radova kako bismo taj kompleks mogli pustiti u funkciju", istakao je Mišeljić.

On je dodao da se ovih dana završavaju radovi na izgradnji putne komunikacije između grada i objekta HE "Trebinje dva", što je koštalo oko 600.000 KM.

"Još jedan veliki projekat čija realizacija počinje ovih dana je izgradnja mosta preko rijeke Trebišnjice koji će biti sastavni dio velike obilaznice oko grada. Vrijednost radova je oko 10.500.000 KM, dužina mosta je 484 metra. Po ugovoru, izgradnja ovog mosta bi trebala da traje dvije godine", rekao je Mišeljić.

Mišeljić je naglasio da najznačajniji energetski projekat ovog preduzeća predstavlja izgradnja hidroelektrane "Dabar".