mirko curic (2).JPG

Situacija na trebinjskom kovid odjeljenju nije alarmantna, ali se moraju preduzeti određeni koraci u slučaju pogoršanja i zato su neki objekti u Trebinju spremni da budu pretvoreni u kovid bolnice, izjavio je Srni gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

"Svjedoci smo da je određen broj objekata u Trebinju i ranije bio namijenjen za pacijente pozitivne na virus korona. Nadam se da ćemo od nadležnih ministarstava dobiti potrebna odobrenja. Najbitnije je da pacijent dobije medicinsku uslugu", naglasio je Ćurić.

On je pojasnio da će, u slučaju potrebe, u kovid bolnicu biti pretvoreni Studentski dom i Dom učenika u Trebinju.

Ćurić je rekao da se situacija u vezi sa virusom korona u Trebinju, kao i u ostalim dijelovima Republike Srpske, usložnjava i da se to najbolje vidi iz podatka da je zaraženo još 49 Trebinjaca.

On napominje da je povećan i broj testiranih osoba koje se javljaju sa simptomima.

"Naš cilj je da u narednom periodu iznađemo rješenje da svi ljudi kojima je potrebna medicinska pomoć to imaju", ističe Ćurić.

On je dodao da zaposleni u trebinjskoj Gradskoj upravi, kojima to dozvoljava priroda posla, rade od kuće i pozvao sva preduzeća da tako postupe.

Ćurić je pozvao i sve političke partije u Trebinju da obustave okupljanja vezana za trenutnu političku kampanju.

Gradonačelnik Trebinja je rekao da je gradski Štab za vanredne situacije u stalnom zasjedanju i pozvao sve građane da poštuju preporučene epidemiološke mjere.