Odbojkasice zok leotar.jpg

U 4. kolu Prve lige Republike Srpske ŽOK "Leotar" je na domaćem parketu pobijedio ŽOK "Ljubinje Bankom" iz Ljubinja sa 3:2 (25:17, 21:25, 17:25, 25:22, 15:12), nakon 122 minuta igre.

Domaće igračice odlično su odigrale prvi set i za 25. minuta riješile ga u svoju korist sa 25:17. Drugi set gošće su zaigrale daleko bolje i riješile ga u svoju korist 21:25 za 27. minuta.

U trećem setu Ljubinke su na samom početku stvorile ogromnu razliku tako da su ovaj set rutinski do kraja odigrale i za 22. minuta ga riješile u svoju korist sa 17:25.

Četvrti set igračice Miša Pešića non-stop su vodile, ali gošće su im bile za petama. Tako je u završetku ovog seta rezultat bio 22:22 i domaće su osvojile tri poena za pobjedu u ovom setu od 25:22 za 27. minuta.

Peti odlučujući set bio je klackalica. Vodile su gošće, pa domaće, i onda opet igračice iz Ljubinja sa 11:12. Do kraja su domaće igračice ostvarile seriju od 4:0 za pobjedu u ovom setu od 15:12 za 21. minut igre.

Na taj način Leotar je ostvario treću pobjedu i revanširao se ekipi gostiju za dvostruki poraz u prošlom prvenstvu.

Ovo je bila teška utakmica - kaže trener Trebinjki Mišo Pešić.

"Čestitam  mojim djevojkama. Borićemo se da osvojimo što više bodova jer nam je cilj opstanak", rekao je Pešić.

Naredno kolo Trebinjke putuju u Sokolac gdje ih dočekuje ekipa OK "Glasinac".

ŽOK "Leotar": Radović, Deretić, Milović, Kozić, Runjevac, Vujović, Govedarica, Medan, Vulić, Spahić, Jeremić, Kukurić.Trener: Mišo Pešić.

ŽOK "Ljubinje Bankom": Bogdanović, A. Brborić, Rudan, M. Lučić, Kosjerina, M. Brborić, N. Lučić, A. Medan, Ana Medan, Lečić, Brkljača, Pecelj. Trener: Srđan Milošević.