Put do male brane1.jpg

U Trebinju će do početka naredne godine biti izgrađena moderna saobraćajnica i šetalište koja će povezati trebinjsko naselje Gornje Police sa Hidroelektranom "Trebinje 2", a vrijednost investicije koju finansira preduzeće "Hidroelektrane na Trebišnjici"/HET/ je 510.000 KM bez PDV-a.

Direktor HET-a Gordan Mišeljić rekao je danas novinarima da je projekat urađen u saradnji sa gradom Trebinjem, a rok za završetak radova je 90 dana.

"Iz vlastitih sredstava preduzeće HET je odlučilo da napravi put čija će kolovozna traka biti širine pet metara sa šetališnom trakom širine metar i 60 i led rasvjetom. Ovim ćemo da povežemo naš objekat `Trebinje 2` sa gradom", rekao je Mišeljić.

Put do male brane2.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da će ovo biti značaj projekat za građane, ali i za turiste, te da se u narednom periodu očekuje i nastavak izgradnje šetališta prema manastiru Tvrdoš u saradnji sa HET-om.

Ćurić je dodao da se u narednoj sedmici očekuje početak radova na velikoj obilaznici, koja podrazumijeva izgradnju mosta na Trebišnjici, što će finansirati HET.

"Grad Trebinje se obavezao i trenutno je u procesu eksproprijacije zemljišta za veliku obilaznicu koja će spojiti dio puta prema Bileći i dio puta prema Herceg Novom i Dubrovniku", rekao je Ćurić.