Dodik nesic.jpg

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je odluka DNS da napusti koaliciju ishitrena, ali jasna, zbog čega će sutra doći do određenih kadrovskih promjena iz redova DNS-a.

Dodik je, nakon sastanka predstavnika koalicionih partnera u Banjaluci, istakao da koalicija ostaje jedinstvena bez promjene politika u budućnosti.

"Sačekaćemo izjašnjavanje lokalnih odbora DNS-a. Ko ostane sa nama nastavićemo rad. Oni koji napuste koaliciju neće moći ostati na pozicijama", naveo je Dodik.

On je najavio borbu protiv svih onih koji ne rade u skladu sa zakonom.

Dodik je rekao da SNSD nije učestvovao u podjelama u DNS.

"Ne želimo da odbacimo nikoga iz DNS-a", kazao je Dodik.

Dodik je naglasio da su pojedinci iz DNS-a misli da su toliko jaki da mogu da rade šta god hoće.

"Postoji jedna firma preko koje idu javne nabavke. Nema plaćanja bez prethodnog reketa. Nećemo da budemo dio te politike. Takva raskalašena ponašanja su nedopustiva", rekao je Dodik.

On je kazao da je od nadležnih institucija prije desetak dana dobio informacije o reketiranju koje sprovode pojedini kadrovi iz DNS-a.

Iako je bio pozvan, predsjednik DNS-a Nenad Nešić nije došao na sastanak koalicije.

Osim Dodika, sastanku su prisustvovali i Sastanku prisustvuju lideri Demosa Nedeljko Čubrilović, NDP-a Dragan Čavić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, SPS-a Goran Selak, potpredsjednik Socijalističke partije Živko Marjanac.

Prisutni su bili i potpredsjednci SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković i generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović.