milorad dodik.jpg

Lider SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će večeras u Banjaluci biti održan sastanak koalicionih partnera na kojem će se analizirati odluka DNS-a da istupi iz vladajuće koalicije u Republici Srpskoj i na niovu BiH. On je rekao da je na sastanak pozvan i Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, ali da ne zna hoće li se on odazvati.

Na pitanje novinara da prokomentariše odluku Predsjedništva DNS-a da izađu iz vadajuće koalicije u Republici Srpskoj i na niovu BiH, Dodik je rekao da je to njihova odluka.

"Mnogi ugledni članovi te stranke javili su mi se i rekli da ne podržavaju takvu odluku", rekao Dodik novinarima u Bratuncu.

 Dodik je rekao "ako je neko sinonim za gramzivosti, zloupotrebe položaja, zgrtanje para onda je to DNS iz Istočnog Sarajeva".

"Tamo su uzimali sav monopol od 'Puteva' i mnogi časni ljudi iz te stranke od toga nisu imali nikakve koristi", istakao je Dodik.

Vrijeme za obračun DNS-a sa tom grupom, naveo je Dodik, bio je kada su šutali novac na nekom veselju, ali to tada nije urađeno.

"Ima jedna narodna izreka: Možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš", poručio je Dodik.

Dodik je rekao da će prije večerašnjeg sastanka obaviti telefonski razgovor sa Nešićem kako bi mu rekao da nije pristojno da pripisuje neke stvari drugima koje DNS-u, kako je rekao, već "leže na leđima".

On je istakao da su mnogi članovi DNS-a najavili da će ostati privrženi koaliciji, ali da će sve biti jasno nakon večerašnjeg sastanka lidera koalicije na kojem će biti analizirana odluka DNS-a da istupi iz vladajuće koalicije u Republici Srpskoj i na niovu BiH