Fk leotar zeljeznicar.jpg

U 11. kolu Prve lige Republike Srpske FK "Leotar" u Policama dočekuje "Zvijezdu 09" iz Etno sela Stanišići kod Bijeljine.

Pogled na tabelu govori da se sastaju ekipa koja se nalazi na drugom mjestu sa 19 bodova i četvrta koja ima 17 bodova.

Gosti su u prva četiri kola osvojili tri boda i nakon toga napravili niz od 16 bodova bez izgubljene utakmice.

Da li će Oleg Ćurić nadvisiti Milana Obrenovića koji je prije nekoliko dana na klupi Zvijezde 09 zamijenio Zumbula Mahalbašića - pitaju se ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Ćuriću godi što njegova ekipa igra još jedan derbi, a mnogi se sjećaju da je od utakmice sa ovim protivnikom (nesrećnim porazom) počelo Leotarovo propadanje i ispadanje u Drugu ligu Republike Srpske. Igrači iz Polica su svjesni da im u goste dolazi kvalitetna i renomirana ekipa.

"Sigurno je da smo se dosta istrošili ritmom subota-srijeda, ali smo vodili računa kroz Kup utakmice odmaramo igrače koji su imali veću minutažu. Za Zvijezdu 09 se pripremamo kao i za svakog drugog protivnika. Vjerujem u svoje igrače i nadam se najboljem, a to su u ovom momentu tri boda sa kojima bi do kraja polusezone ostali u vrhu tabele", istakao je Ćurić koji osim povrijeđenog Spaića ne može računati na Milića zbog kartona.

Utakmica se igra u Policama u subotu sa početkom u 14.30 časova.