Kik boks prvenstvo.jpg

U subotu će se u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" održati Otvoreno prvenstvo Republike Srpske u kik-boksu u disciplinama lou-kik i lajt-kontakt u muškoj i ženskoj konkurenciji u kategoriji kadeta, juniora i seniora.

Prema riječima trenera "Leotara" Maksima Boškovića svaki trener želi da dovede svoje borce u Trebinje, jer ove godine nije bilo takmičenja zbog pandemije, a njegov klub predstaviće se sa osam takmičara u svim konkurencijama.

"Meni je važno da moji klinci osjete šta je borba, tatami i na taj način da se bruse. Mogu trenirati godinama, a da ne izađu na borilište jer borba je borba. U borbi se najbolje vide nedostaci jer ja mogu pričati kao trener, ali dok ne dođu u kontakt sa drugim protivnikom ne mogu da shvate šta pričam. Borbama se stiče iskustvo, rutina, osjećaj jer kad se uđe u ring proradi adrenalin, a emocije se moraju savladati jer treba da ostaneš hladan, miran i da misliš glavom", istakao je Bošković.

Biće postavljen tatami na kome će se boriti početnici i radiće se kik-lajt (on se radi sa pola snage tu sudije striktno gledaju) i ring na kome će biti lou-kik gdje su udarci punom snagom.

Očekuje se oko 150 takmičara iz Bijeljine, Modriče, Prnjavora, Banjaluke, Nevesinja, Pala, istočnog Sarajeva, Trnova, Gacka, Trebinja, a tu su i klubovi iz Crne Gore i Srbije.

Prvenstvo se održava bez prisustva publike, a takmičenje počinje u 11.00 časova.

Organizator prvenstva je Kik-boks savez Republike Srpske i Kik-boks i boks klub "Leotar".