Rk leotar vogosca.jpg

U 3. kolu Premijer lige BiH u Gračanici je istoimeni klub pobijedio RK "Leotar" 29:24 (11:11). Ovo je prvi poraz Trebinjaca.

Leotar je poveo sa 0:2, a domaćin je izjednačio u sedmom minutu. Do kraja prvog poluvremena gosti su uvijek bili u prednosti, a domaćin ih je sustizao tako da se na odmor otišlo sa neriješenim rezultatom 11:11.

Domaćin je prvi put poveo u drugom poluvremenu pri rezultatu 12:11 i onda serijom 3:0 dolazi do osjetnije razlike, ali igrači Darka Tavrića se nisu predali i sustigli su domaćina.

Nakon toga dolazi do serije domaćina od 8:2 i to je bilo prelomno na utakmici jer igrači Damira Dobovca dolaze do nedostižne prednosti 24:17 u 52. minutu. Do kraja utakmice Gračanica rutiniranom igrom dolazi do pobjede od 29:24.

Najviše golova kod domaćina postigao je O. Memedović 7 i Mehmedčehajić 6, a kod gostiju Bukva i Komnenović su postigli po 5 golova.

Naredno kolo već je u subotu kada u Sportsku dvoranu "Miloš Mrdić" dolazi RK "Derventa" iz istoimenog grada koja je u sva tri kola poražena.

RK "Gračanica": Bosić, Šahdanović, Kadrić 1, Ćuzović 2, O. Mehmedović 7, Džinović 4, Hušić, Mehmedčehajić 6, Živanov 2, D. Mehmedović, Hadžihasanović, Dželilović, Musić, Šuša, Perović 4, Ilić 3. Trener: Damir Doborac.

RK "Leotar": Savović, Parežanin2, Milojević 4, Ninković 2, Omerović, Ratković, Abramović, Tomić 1, Ivanović 2, Inić 3, Bukva 5, Komnenović 5. Trener: Darko Tavrić.