mirko curic borci.jpg

Pojedinci iz gradske Boračke organizacije koji svoje političke interese žele da ostvare preko boračkih kategorija ne mogu biti sagovornici Gradske uprave, poručio je gradonačelnik Mirko Ćurić.

Ćurić je, komentarišući navode predstavnika trebinjskog BORS-a, istakao da su pojedinci koji se danas zalažu za boračke kategorije u vremenu dok se njihova politička struktura pitala u gradu - riješili zaposlenje svih svojih članova porodice i da im tada nije bilo važno da li će se zaposliti neko od nezaposlenih demobilisanih boraca.

"I sada su ti isti došli da u jeku izbora optužuju Gradsku upravu, kao ne znaju da je Trebinje jedini grad koji sprovidi više programa prema boračkoj populaciji. Spominju spiskove, pa što nisu rekli da je sa prvog spiska riješeno više od 85 odsto zahtjeva. To neće da kažu, nego bi da preko boraca dođu do glasova jer se nalaze na listama opozicionih političkih partija!?", naveo je Ćurić.

On je kazao da Gradu Trebinju nije cilj rješenje pojedinaca-nezaposlenih boraca, već svih lica iz te kategorije.

"U Trebinjskoj brigadi je bilo više hiljada boraca. Postoje problemi ali oni traju već 25 godina. A ova gradska vlast je riješila brojna pitanja boračke populacije, ali se ne može očekivati da sve naslijeđene probleme riješimo preko noći. Znaju to i ovi pojedinci iz trebinjske Boračke, ali neće da kažu jer je njihov cilj da dođe do političkih prepucavanja - ali tu očekivanu slast neće dobiti", poručio je Ćurić.

Ćurić je podsjetio da Grad Trebinje jedini u Srpskoj daje i naknadu suprugama umrlih boraca, te obnvlja porodične kuće roditelja poginulih boraca.

"To ovi pojedini predstavnici u trebinjskom BORS-u vide isto kao i ja, ali se prave da ne vide", naveo je Ćurić.

Član Skupštine trebinjskog BORS Dragan Vukasović poručio je da politici nije mjesto u ovoj organizaciji, ograđujući se od političkih prepucavanja, za koja tvrdi da nisu dobra.

"Navedite mi jednu lokalnu vlast u RS koja radi ovo što se radi u Trebinju. Ne radi nijedna. Politici nije mjesto u BORS-u", naveo je Vukasović.

Predsjednik Skupštine trebinjske Gradske boračke organizacije Dejan Bodiroga rekao je danas da predstavnici Grada nisu ispoštovali dogovor koji je ljetos postignut na zajedničkom sastanku, navodeći da do nastavka dogovorenih razgovora nikada nije došlo.

borci.jpg

On je istakao da je to najvažniji zahtjev trebinjskog BORS-a, jer je sačinjen novi spisak prioriteta nezaposlenih boraca koje je neophodno zaposliti.

Bodiroga je kazao da je prioritet i zapošljavanje sve nezaposlene djece poginulih boraca.