IMG_20201014_32932.jpg

Udruženje Trebinjaca „Jovan Dučić“ iz Beograda doniralo je maske, rukavice i višekratne kombinezone za potrebe Covid odjeljenja trebinjske bolnice, a vrijednost opreme je 17, 5 hiljada KM.

nesteziolog Petra Paovica iz tima za liječenje oboljelih od Covid 19 se zahvalila svima koji su pomogli ovom odjeljenju.

– Broj pacijenata na ovom odjeljenju je približno isti već duže vremena, a trenutno je hospitalizovano 14 pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom – istakla je ona.

Paovica je dodala da je sva potrebna opreme do sada bila obezbjeđena na vrijeme i izrazila nadu da će tako biti i ubuduće.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao da se ne smiju zaboraviti ni ranije pomoći ovog Udruženja „Jovan Dučić“ iz Beograda trebinjskoj bolnici,  kada je stanje bilo dosta teže, ne samo u Trebinju, nego u cijelom svijetu.

– Članovi ovog Udruženja su nam uvijek bili na usluzi. Posebnu zahvalnost dugujemo tome što  se ljudi iz Trebinja sjete  svoga grada i RS. Nadamo se da opreme neće biti upotrebljena, da će epidemija virusa korona jenjavati, ali ne bi valjalo da opreme nedostaje – istakao je on.

Pomoć iz Beograda je nastavak saradnje Udruženja Trebinjaca u srpskoj prestolnici i trebinjskog Fonda solidarnosti.

– Članovi ovog Udruženja su  još jednom nesebično pomogli  trebinjsku bolnicu, a najznačajnije je da nisu zaboravili svoj kraj i da su spremni da i dalje pomažu, ako bude potrebe – istakao je član UO trebinjskog Fonda solidarnosti Aleksandar Koprivica.