IMG_20201014_20553.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i direktor Republičkog sekretarijata za izbjegla i raseljena lica Marko Aćić potpisali su ugovor o sanaciji putne infrastrukture za raseljena lica i povratnike u mjesnoj zajednici Petrovo Polje.

Vrijednost projekta je 44.000 KM, a uz njega, kako je Aćić danas najavio, Sekretarijat će završiti i sanaciju krovova u vrijednosti od 15.000 KM u preostalim objektima raseljenih lica u Petrovom Polju.

Aćić je rekao i da uskoro očekuje završetak druge faze projekta projekta CEB 2, čime će u Trebinju biti izgrađena nova i potpuno opremljena zgrada za izbjeglice i raseljena lica.

„Radovi na zgradi su završeni, u toku je druga faza projekta, izbor izvođača, koji će stanove opremiti osnovnim namještajem. Zahvaljujem se gradskoj upravi koji su preduzeli sve korake da projekat bude završen na vrijeme i očekujem da do kraja ove godine bude useljenje u ovu zgradu“.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da je izgradnja zgrade po projektu CEB 2 u završnoj fazi te da su radovi na okolnom uređenju u toku.

„Grad Trebinje je sklopio ugovor, izvođač je na terenu, radi se okolno uređenje, pristupna ulica u vrijednosti od 1.200.000 KM. Za sve obaveze koje je preuzeo grad iz sporazuma po pitanju rente, troškova uređenja, zemljišta Grad Trebinje je uložio više od 1.500.000 KM u zgradu“, rekao je Ćurić.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i direktor Republičkog sekretarijata za izbjegla i raseljena lica Marko Aćić dogovorili su i da Grad Trebinje konkuriše kod Komisije za izbjeglice BiH za projektna sredstva koja će biti dodjeljena u ovoj godini.