Porodica elez gacko1.jpg

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" pokrenula je akciju za izgradnju kuće porodici samohrane majke Dragane Elez (30) iz Gacka i njenih petoro djece - Angeline (8), Pavla (7), Evgenije (6), Ekatarine (3) i Vasilija (1).

Otac porodice iznenada je preminuo prošle godine, ali Dragana nije pala u očaj, već se hrabro drži i bori za svoje mališane.

predstavike "Srbi za Srbe" dočekali su sa kafom, rakijom i najboljim hercegovačkim pršutom, a majci je pri posluživanju veselo pomagala najstarija Angelina.

"Bez obzira na skromne uslove života, neće vam se desiti da uđete u hercegovačku domaćinsku kuću, a da ne budete bogato dočekani", napisano je na Fejsbuk stranici ove organizacije.

Porodica Elez ne živi u svom domu, već na spratu jedne loše opremljene kuće.

„Voljela bih da se završi kuća do kraja, da djeca imaju dovoljno prostora za spavanje, igru i učenje“, rekla je skromna majka Dragana, koja nijednim svojim gestom ili riječju ne želi pokazati da je porodica u lošoj situaciji.

Djeca su se mnogo obradovala i veselo su se igrali sa predstavnicima organizacije. Iako su tek na početku školovanja ili u vrtiću, pokazuju veliki potencijal da će biti odlični đaci.

Porodica elez gacko2.jpg

Uz podršku lokalne zajednice, Crkve, Termoelektrane i velikog broja dobrih ljudi izgradnja nove kuće je započeta. Međutim, da bi se porodica uselila u kuću, neophodno je još oko 30.000 KM.

Pozivom na broj 17763 donirate 2 KM ili uplatom sredstava na račun 56201281300241-58 (NLB banka) pomažete da ovu porodicu uselimo u novi dom.