Prvenstvo rs u atletici3.jpg

Na prvenstvu Republike Srpske za starije pionire i pionirke u atletici koje je održano na stadionu u Policama, AK "Trebinje" osvojio je ukupno 11, a AK "Leotar" sedam medalja.

Starije pionirke AK Trebinje osvojile su dvije zlatne i to Sara Tomić (na 100 metara) i Katarina Filipović (u bacanju kugle), četiri srebrne Katarina Filipović (u bacanju koplja), Ivona Jakšić (u bacanju kugle), Lana Lojović (u skoku u vis) i štafeta 4x100 metara, kao i dvije bronzane Katarina Čabrilo (u skoku u vis) i Emilija Pikić (u skoku u dalj).

Stariji pioniri ovog kluba osvojili su srebro u štafeti 4x100 metara, a bronzu u osvojili Nikola Pajić (trka na 800 metara) i Jovan Stanimirović (skok u vis).

Starija pionirka AK "Leotar" Anastasija Janjić osvojila je prvo mjesto (u trci na 100 metara prepone) i srebro na (100 metara). Kristina Dolina bila je srebrna (u trci na 100 metara prepone) i bronzana (na 300 metara), dok je štaafeta (4x100) bila treća.

Prvenstvo rs u atletici2.jpg

Kod starijih pionira Leotara Bojan Dolina osvojio je drugo mjesto (u bacanju kugle), a Simeon Kljakić bio je treći (u trci na 1.500 metara).

Otvarajući ovo prvenstvo koje je prvo atletsko takmičenje u Trebinju nakon 15 godina na tek završenoj stazi, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao da je izgradnja modernog atletskog stadiona dobar potez za razvoj atletskog sporta u Trebinju.

"Razvoj sporta je veoma važan i iz tog razloga je grad Trebinje donio odluku da izgradi reflektore na stadionu, a HET će uskoro završiti izgradnju zatvorenog bazena. Završetkom ovih projekata Trebinje će imati najbolju sportsku infrastrukturu u okruženju za održavanje priprema i takmičenja na visokom nivou, što će pozicionirati naš grad kao sportskog lidera regiona“, rekao Ćurić.

Prvenstvo rs u atletici5.jpg

Na prvenstvu su učestvovali klubovi iz Vlasenice, Banja Luke, Bijeljine, Teslića, Prnjavora, Zvornika, Rogatice, Sokoca, Zvornika, Trebinja sa oko 100 takmičara.

Prelijepo vrijeme pružilo je takmičarima da ostvare dobre rezultate tako da su mnogi atletičari ostvarili svoje lične rekorde i takmičenje u Policama ostaće im u sjećanju kao i njihovim trenerima koji su imali samo riječi hvale na organizaciju.

Takmičenje je održano pod pokroviteljstvom grada Trebinja, uz tehničku organizaciju AK "Leotar" i AK "Trebinje", u saradnji sa Sportskim društvom "Leotar“.

Prvenstvo rs u atletici4.jpg

Prvenstvo rs u atletici1.jpg

Prvenstvo rs u atletici6.jpg