Zok leotar mec.jpg

U 2. kolu Prve lige Republike Srpske ŽOK "Leotar" je sa 3:0 (25:20, 25:16, 25:22) pobijedio OK "Maglić" iz Foče. Ovo je druga pobjeda trebinjske ekipe.

Prvi set domaće igračice dobile su rezultatom 25:20 za 29. minuta igre. U toku drugog seta igračice Leotara konstantno su vodile i od rezultata 15:11 došle su do vođstva od 20:12. Na kraju ovog seta bilo je 25:16, a igralo se 20. minuta.

Treći set bio je najinteresantniji za gledanje. Domaćin je poveo 4:2, a nakon toga dolazi do izjednačenja 8:8. Ekipa Miša Pešića polako prelazi u vođstvo koje iznosi pet poena 22:17, ali Fočanke se približavaju na 23:20.

Ipak, domaće igračice nisu dozvolile preokret tako da su i ovaj set dobile sa 25:22 za 27. minuta igre. Na taj način poražene su gošće sa maksimalnim rezultatom 3:0.

Prvu utakmicu u dresu ŽOK "Leotar" odigrala je Jelena Kozić koja je pokazala da će biti veliko pojačanje za mlade odbojkašice Leotara.

Nakon utakmice trener Mišo Pešić je istakao da je ovom pobjedom njegova ekipa potvrdila pobjedu iz prošlog kola i na taj način u narednom kolu mogu igrati rasterećeno.

"Bili smo nervozni i igrali smo malo u grču, ali sa druge strane imali smo dovoljno znanja i iskustva da utakmicu privedemo kraju", rekao je Pešić.

Narednog vikenda Leotar gostuje kod OK "Crvena zvijezda" iz Obudovca.

ŽOK "Leotar": M. Radović, Bakotić, Bulajić, Deretić, Milović, Kozić, Vujović, Vulić, Medan, Spahić, Jeremić, Kukurić. Trener: M. Pešić.

OK "Maglić": Pipović, L. Radović, Gvozder, Škipina, Pljevaljčić, J. Kuljić, Šolaja, M. Kuljić, Rašević, Jeftović. Trener: V. Ćalasan.