Rk leotar vogosca.jpg

U 2. kolu Premijer lige BiH RK „Leotar“ je na domaćem parketu igrao neriješeno 21:21 ( 9:10) protiv ekipe Vogošće.

Trebinjci su pružili jednu odličnu partiju, ali sa malo više sreće i koncentracije mogli su doći i do pobjede, a na kraju su izborili bod.

Domaćin je poveo sa 2:0, a gosti stižu do 2:2, ali ponovo igrači Darka Tavrića dolaze do vođstva od 6:3 u 12. minutu i 7:5 u 20. minutu. Tada gosti za osam minuta prave 0:5 i u 28. minutu vode sa 7:10.

Za dva minuta domaćini postižu dva pogotka i na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću gostiju 9:10.

Pogodak domaćina u posljednjoj sekundi kada je Abramović šutirao loptu sa 30 metara sa zvukom sirene sudije nisu priznale. A čini se da je šut Abramovića bio prije zvuka sirene.

Domaćin u drugom poluvremenu ponovo prelazi u vođstvo i vodi sa golom prednosti 12:11, 13:12, 14:13, a u 49. minutu semafor pokazuje 17:17.

Za šest minuta gosti postižu šetiri, a Leotar jedan gol i Vogošča dolazi do tri gola prednosti - 18:21. Tada nastaje prava drama jer je u 59. minutu 20:21, a gosti nisu iskoristili napad. U kontranapadu Milojević 40 sekundi do kraja utakmice postiže gol za izjednačenje 21:21.

Gosti do kraja meča ne uspijevaju postići gol i na semaforu je nakon 60. minuta igre pisalo 21:21.

Ovo je možda i najrealniji rezultat.

Nakon utakmice trener Darko Tavrić je rekao da je ovo bila teška i neizvjesna utakmica u kojoj su se obje ekipe izmjenjivale u vođstvu.

„Vogošća je kvalitetna ekipa sa dobrim pojedincima. Nažalost mislim da nam je falilo malo koncentracije da pobijedimo, ali smo na kraju osvojili bod. Ovo nam treba biti opomena da kod kuće davamo više i da pobjeđujemo. Čestitam mojim momcima“, istakao je Tavrić.

Večeras treba istaći fenomenalnog golmana Omerovića koji je imao 18 odbrana, Bukvu koji je postigao 7 i Tomića sa 6 golova, a kod gostiju Čelica je dao 6 golova.

U narednom kolu već u srijedu Leotar gostuje u Gračanici gdje ga dočekuje istoimena ekipa.

RK „Leotar“: Savović, Veraja, Orbović, Parežanin, Milojević 4, Omerović, Ninković, Ratković 1, Grk, Abramović, Tomić 6, Ivanović, Inić, Bukva 7, Komnenović 3. Trener: Darko Tavrić.

RK „Vogošća“: Čabaravdić, Kadrić, Hrbat 5, Đapo, H. Sirćo, Efendić, Čelica 6, Halilović, Benić 4, Jelačić, Džemidžić, Ombaša, Isaković 3, Skopljak 3, Purić. Trener: Edhem Sirćo.