Fk leotar.jpg

FK "Leotar" je u 10. kolu Prve lige Republike Srpske odigrao neriješeno 2:2 (2:1) u Foči protiv ekipe "Sutjeske".

Nakon ovog kola Trebinjci imaju 18 bodova i nalaze se na drugom mjestu, a Fočaci sa šest bodova su na pretposljednjem mjestu na tabeli.

Ovo je bila prava prvenstvena utakmica sa dosta ritma sa obje strane. Trebinjci u poveli u 11. minutu golom Šipovca. Domaćin je uzvratio u 13. minutu šutem Mirkovića, ali je lopta prošla pored gola gostiju.

Domaćin je u 23. minutu izjednačio iz jedanaesterca, a gol je postigao Nikola Mojević. Četiri minuta kasnije domaćin je poveo preko Raševića. Vođstvom domaćina od 2:1 završilo je prvo poluvrijeme.

Leotar je izjednačio u 60. minutu preko Šipovca kome je ovo bio drugi pogodak na današnjoj utakmici. Do kraja utakmice bilo je šansi na obje strane, ali pogodaka nije bilo tako da je utakmica završena 2:2.

Utakmica u Foči imala je nekoliko čudnih sudijskih odluka na štetu gostiju, ali igrači Leotara su ostali pribrani i nisu na to nasjeli.

"Odlično smo otvorili utakmicu, poveli 1:0 i kontrolisali igru, a onda je katostrofalan pad u igri omogućio domaćinu da preokrene rezultat. Na poluvremenu smo napravili izmjene i uspjeli smo opet da kontrolišemo meč. Plod toga je izjednaćenje. Čestitao bih svojim igračima što su iznjeli jako tešku utakmicu", rekao je trener Trebinjaca Oleg Ćurić.

U narednom kolu u Trebinje dolazi FK "Zvijezda 09" iz Etno-sela Stanišići.

FK "Sutjeska": Tomić, Bokić, Dačević, Filipović, Mirković, Milenković, Rašević, Radović, B. Mojović, Milutinović. Na klupi: Milanović, A. Mojović, Pavlović, D. Mojović, Višnjevac, Prodanović, Vladičić.

FK "Leotar": Perišić, Milić, Andrić, Šešelj, Paranos, Šipovac, Đurić, Begenišić, Ateljević, Zečević, Sekulović. Na klupi: Vukanović, . Ramić, Medan, Aćimović, Stajić, Koprivica, Ćutahija