Kk leotar zrinjski2.jpg

Trebinjska Sportska dvorana "Miloš Mrdić" biće prepuna sportskih dešavanja u subotu, ali sve će se to odvijati bez prisustva publike.

Na parket će prvo izaći ŽKK "Leotar 03" koji će igrati protiv KK "Orlovi" iz Banja Luke sa početkom u 14.00 časova, zatim KK "Leotar" igra protiv HKK "Široki" u 17.00 časova, a sportsko popodne i veče završava RK "Leotar" koji igra sa RK "Vogošća" u 20.00 časova.

Nakon poraza u Sarajevu od KK "Spars Realway" sa 85:83 u 2. kolu Premijer lige BiH, KK "Leotar" dočekuje HKK "Široki" iz Širokog Brijega. Gosti su u prvom kolu na domaćem parketu pobijedili KK "Čelik".

Trebinjci su desetkovani povredama jer su se povrijeđenim Aleksiću i Šakotiću pridružili Ninković i Damjanović koji su se povrijedili u Sarajevu kao i Plakalović koji se povrijedio na treningu.

Trener Miro Vukoje o ekipi Širokog ima samo riječi hvale jer je to tim koji je godinama u samom vrhu BH košarke.

"Učinićemo sve da bodovi ostanu u Trebinju. Verujem u svoje momke i oni će ostaviti srce na terenu. Utakmica u Sarajevu je pokazala da imamo homogenu ekipu koja se nikoga ne boji i da će predstavljati tvrd orah za protivnike bez obzira na njihovu reputaciju. Priključio nam se i Božo Đurasović koji će u narednom periodu da igra za nas", rekao je Vukoje.

Trebinjski rukometaši nakon pobjede u prvom kolu u Istočnom Sarajevu u 2. kolu Premijer lige BiH dočekuju RK "Vogošća". Vogošća je u srijedu pobijedila "Maglaj" sa 27:22 tako da u Trebinje stižu sa željom da dođu do nove pobjede.

Trener Darko Tavrić kaže da njegovim igračima dolazi ekipa koja se najviše pojačala u prelaznom roku.

"Na svim pozicijama gosti imaju dobre rukometaše. Mi igramo na svom parketu i pokušaćemo da popravimo neke stvari što se tiče prve utakmice, a to je trema i realizacija. Bilo bi odlično da potvrdimo dva boda iz Istočnog Sarajeva i to bi nam dalo vjetar u leđa. Svi igrači su zdravi", istakao je Tavrić.