IMG_20201009_34856.jpg

Narodna biblioteka Trebinje je, povodom Dana bibliotekara Republike Srpske, koji se obilježava 9. oktobra, organizovala radni sastanak i druženje sa bibliotekarima iz narodnih, visokoškolskih i školskih biblioteka iz Istočne Hercegovine. Bila je to prilika da se prisutni upoznaju sa radom ove matične ustanove, te razmijene mišljenja i iskustva.

Smatramo da je Dan bibliotekara dobar povod da se ukaže na važnost knjige i čitanja kao važnih segmenata koji doprinose obrazovanju, te na značaj biblioteka kao nosilaca kulture i kulturnih dešavanja u svakoj sredini“, istakla je Milosava Supić Vuković, direktor Narodne biblioteke Trebinje, čestitajući praznik svim bibliotekarima u Srpskoj.

Bibliotekari Slavica Mrkonja i Srđan Čabrilo prisutnima su prezentovali dobru praksu i rezultate u radu Narodne biblioteke, prednosti korištenja „Cobbis.net“ programa, te način unosa i obrade serijskih publikacija.

Narodna biblioteka Trebinje konstantno radi na povećanju knjižnog fonda, ali i poboljšanju usluga korisnicima. Sve starosne grupe čitalaca su obuhvaćene nekom od usluga koje ova ustanova nudi. Pored kurseva engleskog jezika i informatike za djecu i odrasle, Narodna biblioteka je organizovala i edukativne radionice za djecu, isporuku knjiga na kućnu adresu za stara i bolesna lica, te isporuku knjiga u Dom penzionera. Zato i ne čudi što broj upisanih članova biblioteke svakim danom raste.

Iz Narodne biblioteke Trebinje pozivaju sve zainteresovane koji se još uvijek nisu upisali da to učine 9. ili 10. oktobra, kada je cijena godišnje članarine jeftinija za 50%.