Rk leotar nercegovina.jpg

Rukometaši "Leotar" će nakon sedam mjeseci pauze odigrati danas prvu prvenstvenu utakmicu protiv ekipe "Slavije" u Istočnom Sarajevu.

U proteklom periodu klub je napustilo osam igrača, a redove trebinjskog premijerligaša pojačalo su četiri igrača i to Vladimir Tomić iz RK "Gračanica", Nikola Ivanović iz RK "Hercegovina" Nevesinje, Sidik Omerović iz RK "Sloboda" Tuzla i Ajdin Bukva iz RK "Goražde".

Prema riječima trenera Darka Tavrića prvi i osnovni cilj je opstanak u Premijer ligi, a to neće biti lako jer od 16 klubova tri ispadaju u niži rang.

"Pokušaćemo da u što kraćem periodu osiguramo opstanak da bismo možli da igrati rasterećenije. Sigurno je da smo slabiji što se tiče rotacije u igri u odnosu na prošlu sezonu, ali rano je suditi da li smo slabiji ili jači. To će pokazati utakmice. Dobro smo radili, a zadovoljan sam i sa juniorima koji sada treba da pokažu da se mogu nositi sa premijerligaškim igračima", naveo je Tavrić.

On je rekao da će igrači Ratković, Parežanin i Grk imati ozbiljnu minutažu ove sezone i da je uvjeren da će se na parketu pokazati u najboljem svjetlu.

Prva utakmica u prvenstvu uvijek donosi neizvjesnost. Ekipa Leotara ide bez ikakvog pritiska i možda Trebinjci nisu igrački kvalitetniji, ali imaju prednost jer su se ranije skupili, duže treniraju, uigraniji su za razliku od domaćina.

Utakmica 1. kola Premijer lige BiH igra se u dvorani "Slavija" sa početkom u 19.00 časova.