Fk leotar rudar.jpg

U osmini finala Kupa Republike Srpske FK “Leotar” je u Prijedori pobijedio ekipu “Rudara” nakon izvođenja jedanaesteraca sa 4:2, dok je u regularnom dijelu utakmice bilo je 0:0, čime su se Trebinjci plasirali u četvrtfinale ovog takmičenja.

Golman Vukanović odbranio je dva penala, a strijelci za Trebinjce su bili Sekulović, Medan, Ateljević i Đurić.

Trener Oleg Ćurić je zadovoljan igrom svojih momaka jer su na terenu bila dvojica šesnaestogodišnjaka Ćutahija i Polić, a ostali su imali do 22 godine.

“Utakmicu smo iskoristili kao priliku da pružimo šansu igračima koji imaju manju minutažu ili su zbog povreda manje igrali. Momci koji su dobili šansu zaslužuju sve pohvale za odnos, zalaganje, ponašanje i rezultat. Iako je Rudar kontrolisao sredinu terena mi smo dobro stajali na terenu i svoju šansu tražili iz kontri”, istakao je Ćurić.

Ovom pobjedom Trebinjci su ušli u četvrtfinale Kupa Republike Srpske

FK “Rudar”: Trninić, Dragić, Sajak, Pekija, BIlbija, Gavranović, Kovačević, Smajić, Posarić, Sadžak, Suljić . Trener: Boris Savić.

FK “Leotar”: Vukanović, Milić, Polić, Paranos, Šipovac, Ćutahija, Đurić, Begenišić, Stajić, Ateljević, Sekulović . Na klupi su bili: Ninković, Skulić, Koprivica, Repović, Medan, Spaić, Aćimović. Trener: Oleg Ćurić