Donald tramp.jpg

Predsjednik SAD Donald Tramp napustio je vojnu bolnicu Walter Reed kod Vašingtona u kojoj se liječio od kovida-19 i helikopterom se vratio u Bikelu kuću, koja je četiri nedjelje prije predsjedničkih izbora pogođena zarazom koronavirusom.

Noseći bikelu hiruršku masku, Tramp (74) je podigao palac gore i mahnuo novinarima dok je iz helikoptera išao prema Bijeloj kući.

Nakon što se stepenicama popeo na južni trem Bikele kuće, skinuo je masku te pozirao za fotografisanje i snimanje, takođe uz podizanje palčeva i mahanje.

Ranije, dok je napuštao vojnu bolnicu, na novinarsko pitanje o tome koliko je ljudi u Bijeloj kući zaraženo koronavirusom odgovorio je: "Puno vam hvala."

Tramp je u petak objavio da je zaražen koronavirusom te je kasnije toga dana prebačen u vojnu bolnicu Walter Reed kod Vašingtona, dok je u ponedjeljak najavio da će u 18.30 sati po lokalnom vremenu napustiti bolnicu, pri čemu je građanima poručio i da se ne boje kovida-19.

"U 18.30 sati izlazim iz sjajne bolnice Walter Reed. Osjećam se jako dobro! Ne bojte se kovida-19. Ne dopustite da vam upravlja životom. Pod Trampovom administracijom razvili smo odlične likekove i stekli odlična znanja. Osjećam se bolje nego prije 20 godina", napisao je Tramp na Tviteru.