trebisnjica (1).jpg

Određeni pojedinci uveliko lobiraju da se dio rijeke Trebišnjice u samom centru grada pretvori u takozvano splavovsko naselje, na kome bi se otvorili noćni klubovi i kafići, saznaje portal TrebinjeLive.info.

Prema našim saznanjima, pojedinci bliski određenim političkim krugovima u gradu i pojedinim odbornicima u Skupštini grada uveliko lobiraju da se jedan od najljepših dijelova grada pretvori u splavovsko naselje.

Saznajemo da je riječ o više zahtjeva pojedinaca i da su oni uvjereni da bi to, tobože, istaklo Trebinje kao turističku prestonicu noćnog života.  O suludoj ideji uveliko se raspravlja i u krugovima struke koja je, na sreću, protiv nakaradnih prijedloga i pretvaranja rijeke Trebišnjice u ono što nikako ne smije da postane.

Predstavnici struke sa kojima smo razgovarali navode nam da su upoznati o ovom prijedlogu i da smatraju da splavovima u centru grada nema mjesta.

I odbornici Skupštine grada koji zastupaju ovakve ideje imaće priliku da u izbornoj kampanji pojasne svoje vizije kako bi građani znali o kakvim je prijedlozima riječ.