Fk leotar zeljeznicar.jpg

U 9. kolu Prve lige Republike Srpske FK “Leotar”  je pobijedio ekipu ”Željezničara” iz Banjaluke sa 2:0 (0:0). Ovom pobjedom Trebinjci su ponovo zasjeli na prvo mjesto jer je ”Rudar” iz Prijedora igrao 0:0 u Brčkom. Na taj način Leotar i Rudar imaju po 18 bodova, ali ekipa iz Polica ima bolju go razliku.

Tokom prvih 45. minuta Trebinjci su imali više od igre i nekoliko dobrih šansi, ali nijednu nisu iskoristili. Begenišićev šut iskosa sa 20 metara u 11. minutu Izbacio je u korner golman gostiju.

Milićev šut u 23. minutu prolazi pored desne stative golmana Ćetkovića. Gosti su zaprijetili u 29. minutu kada je Baštić sa ivice šesnaesterca šutirao, ali je Perišić odličnom intervencijom spasio svoj gol.

Do kraja prvog poluvremena viđene su i šanse Milića i Ristića.

Odmah na početku drugog poluvremena domaćin je počeo ofanzivno tako da je u 53. minutu nakon prekršaja nad Milićem sudija Slaviša Mazić pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač bio je Zečević koji je golmana poslao u jednu, a loptu u drugu stranu i na taj način doveo svoju ekipu u vođstvo od 1:0.

Domaćin je nastavio sa inicijativom tako da je u 67. minutu poveo sa 2:0. Milićev šut lopte sa ivice šesnaesterca prvo je pogodila lijevu stativu i od nje se odbila u desnu i završila u mreži gostiju.

Prelijep pogodak koji odavno nije viđen na Policama, a do kraja utakmice nije bilo prilika ni sa jedne strane.

Nakon utakmice trener Oleg Ćurić je istakao da su njegovi igrači loše pristupili utakmici, ali da je ipak njegova ekipa stvorila nekoliko dobrih prilika za gol.

“Bilo je dosta stvari sa kojima nisam zadovoljan, ali se nadam da ćemo da ih ispravimo u narednom periodu. Najvažnije je da smo upisali tri boda”, rekao je Ćurić.

U narednom kolu Trebinjci gostuju u Foči gdje ih dočekuje FK “Sutjeska”.

FK „Leotar“. Perišić, Milić (od 73. minuta Koprivica), Andrić, Šešelj (od 84. minuta Aćimović), Paranos, Šipovac (od 80. Ćutahija), Zečević, Prebiračević (od 80. minuta Ateljević), Begenišić, Ristić, Sekulović (od 73. minuta Stajić). Trener: Oleg Ćurić.

FK „Željezničar Sport-team“: Ćetković, Čolić, Sladojević (od 84. Novković), Blanuša (od 59. minuta Vujičić), Kršić, Dadić (od 59. minuta Đogić), Baštić (od 84. minuta Martić), Jovandić, Petrović, Malić, Teodorović. Trener: Zoran Ćurguz.