nevesinje.jpg

I dok se lokalna nevesinjska vlast hvali kako su izgradili brojne infrastrukturne projekte, Nevesinjci na društvenim mrežama pišu da se od asfalta, led rasvjete i kružnih tokova ne može živjeti.

Izgradnja novih kružnih tokova, ozelenjavanje površina u gradu i postavljanje led rasvjete svakako je za pohvalu, ali građani Nevesinja poručuju da je njihova lokalna vlast bezidejna u poboljšanju privredne slike grada.

I dok na posao čeka više hiljada Nevesinjaca, aktuelna vlast nije, po svoj prilici, uspjela da stvori povoljan privredni ambijent, a jedan od rijetkih proizvodnih pogona prestao je sa radom.

"Ovaj novi kružni tok je prelijep, ali vjerujte mi da ja od njega ne mogu nahraniti svoju djecu", napisao je jedan Nevesinjac na društvenim mrežama.

Kaže i da se raduje novim zelenim površinama u budućem parku posvećenom velikom pjesniku "Aleksi Šantiću", ali da ni od toga nema velike pomoći.

"Pametnije bi bilo da su obezbijedili uslove da jedan investitor dođe i otvori 10 radnih mjesta. Da nam nije Mostara ne bi znali gdje smo, a ovu estetiku neka ponesu kući, oni u njoj mogu uživati, jer je običan narod i ne primjeti", nastavak je komentara.

A da je u Nevesinju veoma teška privredna situacija svjedoči i informacija Vlade RS od prije nekoliko dana, koja je ovu istočnohercegovačku opštinu svrstala u red nerazvijenih lokalnih zajednica.