sadnice platani (1).JPG

Radnici Komunalnog preduzeća u sklopu uređenja Male potočine posadili su najveći i najduži drvored u posljednjih 30 godina. Uz šetalište kraj rijeke Trebišnjice posađeno je 25 platana.

"Dužina drvoreda je 280 metara, a platani su visoki četiri metra. Vrijednost radova je 10.000 KM, a sve ove radove finansiraju Hidroeletrane na Trebišnjici. U narednom periodu ćemo uraditi pristupne prilaze koje ćemo riješiti kroz sadnice, žbunove, grmove i tako ćemo kultivisati skretanje za Malu Potočinu na lijevu i desnu stranu", istakao je direktor "Komunalno" Nedeljko Lambeta.

Šef gradskog zelenila Vidosava Kovač rekla je da je na istočnoj gradskoj zaobilaznici u "Aleji maturanata" posađeno pet platana i pet sadnica lovorike, a u blizini igrališta na Tini dva stabla platana.

"Zbog cjelokupne epidemiološke situacije prisustvo maturanata je izostalo, ali se nadamo da će naredne godine naši srednjoškolci biti ovdje prisutni. Jesenju ovogodišnju sadnju počeli smo prije dva dana gdje smo na zelenoj površini na Trgu petral posadili devet sadnica, dopunili sadnice u ulici Doktora Levija sa manjim stablima koje su predviđene za uske ulice i cvjetaju tokom cijelog ljeta", rekla je Kovačeva.

sadnice platani (2).JPG

U narednom periodu je u planu da se zasadi oko 200 vrsta sadnica košćele, platana, lipe, čempresa, borova...

Predsjednik Mjesne zajednice Dražen Vujović "Tini" zahvalio se gradskoj upravi i Komunalnom preduzeću na podršci i saradnji.

"Prilikom otvaranja igrališta najavili smo da će se posaditi platani. Došlo je vrijeme sadnje i ti platani su posađeni tako da sada naše igralište ima jednu cjelinu", poručio je Vujović.