prodavnica za penzionere trebinje1.JPG

Trebinjski penzioneri od danas u objektu Autobuske stanice imaju svoju prodavnicu u kojoj će u zavisnosti od visine penzije moći da ostvare popust i do 50 oodsto.

Otvarajući prodavnicu gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da je ovo prva prodavnica namijenjena penzionerima u regionu, te da će brojni trebinjski penzioneri u njoj moći da ostvare značajne popuste.

"Penzioneri sa penzijama do 200 KM ostvariće popust od 50 odsto, oni sa 300 KM imaće 35 odsto, a oni do 404 KM imaće popust od 25 odsto", rekao je Ćurić.

On je istakao i da će se u prodavnici moći kupiti osnovne životne namirnice, koje su svakom penzioneru potrebne.

"Postojaće i limit kupovine, a sve će biti regulisano na osnovu kartice 'Penzioner+'", pojasnio je Ćurić.

Ćurić je kazao da će u ovoj prodavnici moći da kupuju isključivo penzioneri kojih u Trebinju ima oko 7.800.

Predsjednik Gradskog udruženja penzionera Ilija Riđešić rekao je da je ovo veoma značajno za sve penzionere, navodeći da je i ovo još jedan primjer da Gradska uprava brine o građanima treće životne dobi.

"Želim da pohvalim otvaranje ove prodavnice, jer je ovo veoma značajno za sve penzionere iz našeg grada", naveo je Riđešić.

prodavnica za penzionere trebinje2.JPG

I predsjednik Udruženja penzionera Mirko Milojević pohvalio je otvaranje prodavnice, navodeći da će ovo penzionerima dosta značiti, s obzirom na iznose penzija koje primaju.

Prodavnica za penzionere poslovaće u okviru Agrarnog fonda, a direktor ove ustanove Veselin Dutina kaže da će penzionerska populacija zahvaljujući podršci Grada moći da kupi raznovrsne artikle sa značajnim popustima.

Iz Gradske uprave je ranije najavljeno da će iz gradskog budžeta za rad ove prodavnice biti izdvojeno oko 500.000 KM na godišnjem niovu.